BAKA 88 Girişimciyi daha iş hayatına hazırlandı

24 Haziran 2014 18:29

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), KOSGEB işbirliğinde ikisi Antalya’da biri de Alanya’da olmak üzere düzenlediği 3 uygulamalı girişimcilik eğitimiyle 88 yeni girişimciyi iş hayatına hazırladı. Girişimci adaylarına başarı belgelerini BAKA Genel Sekreteri Tuncay ENGİN, KOSGEB Antalya Hizmet Merkezi Müdür Vekili KOBİ Uzmanı Şükrü MISIR, Antalya YDO Koordinatörü Alaattin ÖZYÜREK ve Uzman Sadettin DİKMEN verdi.

BAKA, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğinde başlattığı Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’ni Antalya il merkezindeki iki ve Alanya’da olmak üzere üç eğitimle sürdürdü. Girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, istihdamın artırılması ve yerel dinamiklere dayalı girişimciliğin desteklenmesi, sürdürülebilir işletmeler kurulabilmesi amacıyla gerçekleştirilen eğitimini başarıyla bitirenler için Antalya Yatırım Destek Ofisi Toplantı Salonu’nda tören düzenlendi.

BAKA’nın uygulamalı girişimcilik eğitimleri konusunda verdiği destek için teşekkür eden KOSGEB Müdür Vekili Şükrü MISIR, törenin açılış konuşmasında KOSGEB veri tabanına kayıtlı 28 bin işyeri bulunduğunu ve bu eğitimler sayesinde yeni işyeri açılışlarıyla bu sayının artacağını umduklarını söyledi. Girişimciliğin doğru yerde doğru zamanda doğru adımları atmak olduğunu söyleyerek, uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin buna pozitif katkı yaptığını belirten Şükrü MISIR, KOSGEB destekleri için iş planı hazırlanması, destekleme süreçleri ve dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgiler verdi.

“150 YENİ İŞYERİ, 500’E YAKIN İSTİHDAM”

KOSGEB işbirliğiyle BAKA’nın uygulamalı girişimcilik eğitimlerini Antalya, Burdur, Isparta ile ilçelerinde 2011’den bu yana sürdürdüğünü hatırlatan BAKA Genel Sekreter Tuncay ENGİN de, Antalya ile ilçelerinde gerçekleştirilen 20 girişimcilik eğitiminde 514 adayın iş hayatına hazırlandığını söyledi. ENGİN, “BAKA Bölgesinde eğitimlerimiz sonrasında 150’ye yakın yeni işyeri açıldı ve bu işyerlerinde 500’e yakın istihdam sağlandı” dedi. Girişimci olmanın anahtarının ümit etmek, cesaret ve çok çalışmak olduğunu belirten ENGİN “Sizlerin arasından da büyük işletmeler ve karlı yatırımlar çıkacağına eminim” dedi.

Konuşmaların ardından girişimcilere sertifikaları verildi. 70 saatlik uygulamalı eğitimleri başarıyla tamamlayan ve iş planı KOSGEB kurulunca kabul gören yeni girişimcilere, KOSGEB tarafından kuruluş dönemi makine, teçhizat ve ofis donanım maliyetlerinin yüzde 60’ı kadınlarda da yüzde 70’ine kadar 3 bin lira işletme kuruluş desteği, 15 bin lira hibe desteği olarak sağlanabiliyor. Girişimciler ayrıca 12 bin lira işletme giderleri desteği ile birlikte toplam 30 bin lira karşılıksız destek alabiliyorlar. Girişimciler, talep etmeleri halinde ayrıca 70 bin liraya kadar ilk iki yıl ödemesiz 4 yıl vadeli krediden de yararlanabiliyor.

 

 

Bu haber 679 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...