Rektör İbicioğlu TRT Okul’da SDÜ’yü Anlattı

27 Haziran 2014 13:50

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu TRT Okul kanalında yayınlanan Rektörler Anlatıyor programına katıldı. Konuşmasının başında Göller Bölgesi ve Isparta hakkında bilgiler veren İbicioğlu, SDÜ’nün akademik birimlerindeki eğitim anlayışının “öğrenmeyi ve proje üretebilmeyi öğretmek” ekseninde şekillendiğini belirterek derslerin, zengin donanıma sahip laboratuvarlarda uygulama ve atölye çalışmalarıyla desteklendiğini, staj faaliyetlerine de büyük önem verdiklerini vurguladı.    

Ulusal ve uluslararası meslek elemanı ihtiyaçlarını sektör temsilcileriyle değerlendirip bölüm ve programlarına yansıttıklarını; öğrencileri eğitim sürecinde çalışma hayatına alıştırmak açısından bölgedeki sanayi kuruluşlarıyla, iş adamlarıyla, ticaret ve sanayi odalarıyla, sivil toplum örgütleriyle sürekli buluşturduklarını ve etkileşim ortamı yarattıklarını söyleyen İbicioğlu, konferans, sempozyum, çalıştay gibi bilimsel etkinlikleri mümkün olduğunca sık gerçekleştirdiklerine değindi. Rektör İbicioğlu, “Yurt içi öğrenci hareketliliğini sağlayan Farabi programına ve yurt dışı öğrenci hareketliliğini sağlayan Erasmus programına büyük önem veriyoruz.” diye konuştu. Öte yandan bu yıl geniş bir katılımla  ikincisi gerçekleştirilen Uluslararası Davraz Kongresi'nin üçüncüsünün önümüzdeki yıl şubat ayında Amerika'da Miami'de yapılacağının da altını çizdi.

İbicioğlu, bilimsel yayın ve proje başarılarına da değinerek SDÜ’nün 2008 yılından beri TÜBİTAK öğrenci araştırma projelerinde Türkiye 1.si olduğunu söyledi

Rektör Hasan İbicioğlu, öğrenci açısından Isparta şehri ve SDÜ yerleşkeleri hakkındaki soruları cevaplarken Isparta’nın coğrafi konumu, tarihi ve doğal güzelliklerinden bahsederek ulaşım kolaylığı, yurt ve pansiyon imkânları ile Isparta’nın öğrenciler açısından tercih edebilir bir şehir olduğunu; Ispartalının eğitime büyük önem verdiğini ve öğrencisine sahip çıktığını belirtti. İbicioğlu SDÜ’yü marka olmuş, yönlendirici, güçlü bir üniversite olarak tanımladı ve tercih noktasındaki tüm öğrenci adaylarını Türkiye’nin gül bahçesi diye nitelenen Isparta’ya ve bu bölgenin göz bebeği olan SDÜ’ye davet etti.

Bu haber 666 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...