“Engelleri aştık artık çok mutluyuz”

27 Haziran 2014 13:52

Yürüme engelli Gülşen Uludağ ile Ersan Ertan’ın internet üzerinde başlayan aşkları nikah masasında mutlu sona ulaştı

Aşkın gücü bir kez daha kendisini gösterdi. Isparta'da yürüme  engelli olan 31 yaşındaki Gülşen Uludağ,  Bursa'da kendisi gibi yürüme engelli olan 36 yaşındaki Ersan Ertan ile  bir arkadaşlara aracılığıyla internet üzerinden  tanıştı.  Birbirlerini hiç görmeden seven ve ilk buluşmada evlenmeye karar veren çiftleri ise kendileri gibi  yürüme engelli olana Çünür Mahallesi Muhtarı Kadriye Bilgiç kavuşturdu.

YÜZÜKLERİ AKARYAKIT İSTASYONUNDA TAKILDI

Bilgiç'in engellilere yönelik düzenlediği Çanakkale gezisi organizasyonuna katılan Gülşan, Muhtar Bilgiç'e Bursa'da Ersan ile görüşmek istediğini söyledi. Otobüsle Bursa'ya giderken girişte bir akaryakıt istasyonuna Ersan ve ailesi geldi.  Gezi otobüsündeki 46 kişi şaşkınlık içinde otobüsten indi.  Damadın babası Ersan'ı getirdiğini belirterek,  akaryakıt istasyonunda  Gülşen'e yüzük  taktı.  Damadı, gezi ekibine teslim etti. Onlar da damadı Isparta’ya getirdi.

EVLERİYLE BİLGİÇ İLGİLENDİ

Ersan; Isparta'ya geldikten sonra bazı ailevi sorunlar nedeniyle önce düğün töreni gerçekleşmedi.  Daha sonra Gülşen ve Ersan, Bilgiç’e birbirlerini sevdiklerini, ayrılmak istemediklerini söylediler.  Bilgiç yeniden devreye girdi. Aileler anlaştı.  Hatta, çiftler için Bilgiç,  Çünür Mahallesi'nde kendi evinin  hemen  yanındaki boş evi çiftler için ayarladı. Eve rahatça girip çıkmaları adına ev engelsiz hale getirildi.

ENGELLERE İNAT MUTLULUĞA EVET DEDİLER

Ve ikisi de yürüme engelli olan Gülşen ve Ersan aşklarını dün  kıyılan nikahla taçlandırdı.  Çiftler, nikah salonunun merdivenlerin çıkamayacağı için salonun girişinde masa kuruldu. Nikah memuru da çiftin nikahını, nikah dairesinin giriş bölümünde kıydı.  Nikah memuru, evlenme cüzdanını ikisine birden teslim etti.

ENGELLERİ AŞTIK

Heyecandan konuşamayan  Gülşen,  Ersan ile arkadaş vasıtasıyla internet üzerinden tanıştıklarını belirterek, "Çanakkale gezisi yapmıştık.  Ersan bey önümüze geçti. Kızı seviyorum dedi ve aldı. Biz engelleri aştık. Şu anda da buradayız" dedi. Damat  Ersan Ertan ise, "Akaryakıt istasyonunda  babam Gülşen'e kabul ediyor musun diye sordu o da kabul etti. Annem yüzük taktı. Bugün nikahımız kıyıldı. Isparta'da yaşayacağız. Biz engelleri aştık ve başardık. Artık kimse bize itiraz edemez. Cüzdanımızı elimize aldık" diye konuştu.

ÇOK MUTLUYUM

Çiftlerin nikah şahitliğini yapan Çünür Mahallesi Muhtarı Kadriye Bilgiç, "Evlenmelerinde engel vardı. Ama başladık. Evlerini aldık. Eşyalarını yerleştirdik. Onların mutlu olmasında çok mutluyum. Düğünlerini de yaptık mı artık bir iş imkanı  var mı yok mu bakacağız. Bu konuda Isparta duyarlıdır. Yetkililere de buradan duyuruyoruz" dedi. 

  

Bu haber 625 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...