Rektör İbicioğlu, Başbakandan zam istedi

27 Haziran 2014 13:52

Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la birebir görüştüklerini belirten SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbiciıoğlu ve akademisyenlerin maaşlarına zam ile üniversiteye yapılacak sağlık turizmi yatırımları için destek istediklerini bildirdi.

Süleyman Demirel Üniversitesi(SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Ankara’da gerçekleştirilen Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu’nun 27. toplantısına katıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık yaptığı toplantıya, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu da katıldı. SDÜ’yü orada Başbakan’a anlatma fırsatı yakaladıklarını dile getirdi. Prof. İbicioğlu, “TÜBİTAK Başkanı ve birkaç birimden değerli yöneticilerimiz vardı. Üniversitemizin TÜBİTAK projelerindeki birinciliklerinden, ayrıca üniversitemizin yenilikçilik alanında 180 üniversite içerisinden birinci olmasından bahsettik. Bunları nasıl yaptığımızı anlattık. Büyük bir teveccüh söz konusu. TÜBİTAK Başkanı bizi model olarak gösterdiklerini söyledi” dedi.

BAŞBAKAN’DAN ZAM İSTEDİ

Öte yandan Başbakan Erdoğan’la birebir görüştüklerini belirten Rektör İbicioğlu, kendisinden 2 konuda talepte bulunduklarını anlattı. İlk olarak kaliteli araştırmacı ve akademisyenlerin üniversitelerde kalabilmesi için ücret ve maaşlarında artış olması gerektiğini Başbakana ilettiklerini ifade eden Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, “Üniversitemize yapacağımız sağlık turizmi yatırımları konusunda da Sayın Başbakanımıza bilgi arz ettik. Kendisi de konularla ilk elden ilgileneceklerini beyan ettiler” dedi. 

 

Bu haber 618 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...