“Ülkü’deki hassasiyet diğer okullara da gösterilsin”

27 Haziran 2014 13:54

Çocuklarını derslik sayısı yetersiz olduğu belirtilen Mustafa  Şener İlkokulu'na göndermek istemediklerini ifade eden Iyaş Selçuklu İlkokulu velileri, Ülkü Ortaokulu için gösterilen hassasiyetin diğer okullara da gösterilmesini istediler. 

Okul dönüşümleri programına Isparta’da öğrenci, veli ve bazı kesimlerden gelen tepkiler dinmiyor. Halıkent, Sidre 2000, Naşide Halil Gelendost’tan gelen tepkilere son olarak Mustafa Şener İlkokulu’na gönderilmesi planlanan Iyaş Selçuklu Okulu öğrenci ile velileri katıldı.

BAŞTA ÖĞRENCİLERİ VE VELİLERİ SIKINTIYA SOKACAK

Okul bahçesinde toplanan grup olmazsa okulun ilkokul statüsünde kalmasını istedi. Okul Aile Birliği Başkanı  Sırrı Alan,  gerekli altyapı hazırlanmadan mevcut olan okulların gerekli fiziki şartları yerine getirilmeden birleştirilerek statülerinin değiştirilmesinin başta öğrencileri, velileri ve tüm yetkilileri sıkıntıya sokacağını bildirdi. 

ÜLKÜ’YE GÖSTERİLEN HASSASİYET BİZLERE DE GÖSTERİLSİN

İki hafta önce Vali Vahdettin Özkan'ın başkanlığında yapılan bilgilendirme toplantısında okulların durumlarının belirlendiğini, bir okulda yapılacak değişikliğin domino taşı etkisiyle tüm sistemi bozacağını belirtildiğini kaydeden Alan, " Bu toplantıda IYAŞ Selçuklu binasının ilkokul olarak belirlendiği açıklanmıştır. Biz de okulumuzun ilk ve ortaokul olarak ayrı binalarda hizmet verebilmesi adına görüşlerimizi sunmamıza rağmen, zamanlama olarak geç kalındığı gibi sebeplerle önerilerimiz kabul görmedi. Bu olurken,  adil olmadığını düşündüğümüz şekilde Ülkü İlkokulu için bir eğitim kurumunun binası boşaltılarak Milli Eğitim Müdürlüğü kanalıyla Ülkü'ye çözüm üretildiği görülmüştür. Aynı hassasiyetin tüm okullar için gösterilmesi gerektiği kanaatindeyiz” dedi.

OKULUMUZUN İLK VE ORTAÖĞRETİM OLARAK

 AYNI ALANDA KALMASINI İSTİYORUZ

 “Biz tüm bunlara rağmen şeriatın kestiği parmak acımaz diyerek alınan kararların Isparta'da tüm okullar için değişmez olduğunu düşünerek saygı gösterdik ve velilerimize bu şekilde aktardık” diye Alan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ama toplantıdan bir kaç gün sonra alınan o kararların hiçe sayılarak   Mustafa  Şener Okulu'nun dersliklerinin yetersiz olduğu gerekçesiyle IYAŞ Selçuklu'nun  ortaokul olacağı duyumu alınmıştır. Eğer durum böyleyse bilgilendirme toplantısında dersliklerin yetersiz olduğu söylenen Mustafa Şener'in ilkokul olması durumunda ikili öğretim verilmeye devam mı edilecektir? Bu ilkokul seviyesindeki çocukların sabah erken saatlerinde kalkması ya da okulların hava karardıktan sonra kış aylarında çıkmaları ne derece doğrudur?  Çocukların öğrenim sürelerinin ortasında birbirlerine karıştırılması oturmuş eğitim kadrolarının ahenginin bozulması ile bir çok okulun başarısının düşmesine sebep olunmayacak mıdır? Bir çok aile değişen bu okullara çocuklarını okul servisleriyle göndermek zorunda kalmayacak mı , kalacaksa bu maddi külfetin altından nasıl kalkılacak?  Eğitimin sabahçı öğlenci olması durumunda anne babanın çalıştığı evlerde bakıcı sorunu olmayacak mı? Bu maddi külfet ne olacak? Okulumuzun biz ilk ve ortaöğretim olarak aynı alanda kalmasını istiyoruz. Bu mümkün değilse  alınan karar gereği oklumuzun Iyaş İlkokulu olarak kalmasını talep ediyoruz.”

VELİLER HANGİ ÇOCUĞUNU GÖTÜRÜP GETİRECEK?

Modernevler Mahallesi Muhtarı Şükriye Gülüm de "Okulumuzun bu şekilde kalmasını istiyoruz. Halkımız bu şekilde kalmasını istiyor. Çocuklarımız mağdur olur. Burada büyük çocuk küçük kardeşini okula getirip götürüyor. Ayrılırlarsa veliler hangi birini götürüp getirecek" dedi. Öğrenci Velisi Ayşe Taç  tüm veliler olarak okulun ilk ve ortaokul olarak kalmasını istediklerini belirterek, aksi halde öğrencilerin mağdur olacağını ifade etti.

YENİ DERSLİKLER YAPTIĞIMIZ TAKDİRDE

SORUNUMUZ KALMAYACAK

Öğrenci Velisi İlhami Bice de" Emeklerimizin boşa gitmesini istemiyoruz. Yetkili makamlar koltuk sevdasına düşmüşler ne öğretmenleri ne öğrenciyi ne velileri düşünürler. Biz hepsinin düşünülmesini arzu ediyoruz. Isparta'da tüm okullar bizim okulumuz. En az zarar göreceklerin öğrenciler olması düşüncesiyle adım atılması gerektiğini belirtiyoruz. Okulumuzun fiziki şartları yetersiz denildiğinde gerekirse yeniden okul yapma taraftarıyız. Yeni derslikler yaptığımız takdirde sorunumuz kalmayacaktır. Zaten şu anda sorunumuz yok. Yetkililerin kendi arzularını değil öğrenci, veli ve öğretmenlerin görüşlerine değer vermelerini istiyoruz" şeklinde konuştu.    

Bu haber 868 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...