Göller Bölgesine TÜRSAB İlgisi

27 Haziran 2014 14:03

Eğirdir MYO Turizm ve Otel İşletmeciliği Öğretim Elemanı Çetin Meydan’ın koordinatörlüğünde gerçekleşen, 21-22 Haziran 2014 TÜRSAB Asya Büyük Göller Bölgesi İnfo Gezisi sona erdi.

TÜRSAB ASYA Bölge Yürütme Kurulu bünyesinde 650’ye yakın acenta faaliyet göstermektedir ve bu acentalar Türkiye iç turizminin başta gelen lokomotif acentalarıdır.

İnceleme gezisine TÜRSAB ASYA Bölge Yürütme Kurulu Başkanı ve DARNİ Turizm Seyahat Acentası Sahibi Selim Okur, TÜRSAB İç Turizm Komitesi üyesi ve Komite Sekreteri Nejat Erbil Armağan, gezinin gerçekleşmesinde önemli katkıları olan TÜRSAB Kültür Komitesinden Gürkan Turizm sahibi Recep TOPAL, Doğa, Macera &Sürdürülebilir Turizm Komitesi Üyesi Folklorik Turizm Temsilcisi Özgür YILDIRIM ile birlikte yirmi altı acentacı katıldı.

Gezi sonucu öne çıkan başlıklar;

•Göller Bölgesi’nin Konya’ya düzenlenen turlar ile entegrasyonu

•Eğirdir’de futbol okullarının yaz aylarında açılması

•Eğirdir, Isparta, Beyşehir ve Burdur Konaklamalı turlar

•St. Paul Yolu ile ilgili tur programları

• 2 yada 3 gece konaklamalı kültür turlarının yapılması

•Kongre ve İncentive programlarının gerçekleştirilmesi

•Sağlık Turizmi noktasında Kızıldağ Orman Milli Parkı’nın değerlendirilmesi

•Göller Bölgesi İnfo Gezisi ile  ilgili haberin TÜRSAB ( Türkiye Seyahat Acentaları Birliği ) dergisinde yayınlanması ( TÜRSAB Dergisi yedi binin üzerinde üye acentaya dağıtılıyor ve online dergi olarak yayınlanıyor )

TÜRSAB ASYA BYK Başkanı ve Darni Tur sahibi Selim Okur, genel görüş olarak bölgenin çoğu seyahat acentası tarafından bilinmediğini, yeni destinasyon arayışında olduklarını, Göller Bölgesi’ndeki bu destinasyonun kendileri için çok uygun olduğunu belirttiler.

Selim okur bölge ile değerlendirmesine şöyle devam etti;

Gezi programı çerçevesinde, Yalvaç’da bulunan Antiocheia Antik Kenti, Adada Antik Kenti, Sagalassos Antik Kenti, Kral Yolu, St. Paul Yolu, yaşanmışlıkları ve hikayeleri ile tur programlarında değerlendirebileceğimiz antik yerleşimlerdir.

Doğa ve tarihin iç içe olması çok önemli bir avantaj, özellikle Beyşehir Eflatun Pınarı Hititlerden kalma çok önemli bir eser,  Selçuklu dönemi eseri Eşrefoğlu Külliyesi bölgenin en önemli Selçuklu eseri, buna Eğirdir’de ki Hızır Bey Camii, Dündar Bey Medresesi  ve Ertokuş Kervan Sarayı’nı ilave etmek lazım.

Bu değerlerle birlikte Mevlana’yı düşünürsek bölgeyi Konya ile entegre etmemiz de söz konusu olabilecek.

Kovada Gölü Milli Parkı, Beyşehir Gölü Milli Parkı, Kızıldağ Orman Milli Parkı, Çandır Yazılı Kanyon Tabiat Parkı, Kasnak Meşesi Tabiatı Koruma Alanı, Gölcük Tabiat Parkı gibi korunan alanların çokluğu bizim için değerlendirilebilecek unsurlardır.

Dağlar ve göllerin iç içe olduğu coğrafya oldukça etkileyici, özellikle Eğirdir Gölü bu noktada çok önemli, tarih ve doğa iç içe  ve çeşitli aktivitelere müsait.

Futbol kampları için Eğirdir çok müsait, bu konuda hemen çalışmalara başlıyoruz.

Diğer bir nokta ise bizim için çok çok önemli olan, gelen grupların kalabileceği nitelikli tesisler ki, Barida Hotels, Anamas Otel, Mavi Göl Otel, Grand Özeren Otel bu noktada turlarımızın  konaklayabileceği tesislerdir. Göller bölgesindeki beş yıldızlı bir tesis olarak Barida Hotels ayrıca çok önemlidir.

Yiyecek içecek tesisleri olarak, Baysallar Alabalık Tesisleri, Kebapçı Kadir ve Yalvaç Sultan Sofrası turistlere hizmet verebilecek nitelikteler. Bize destek veren bu işletmelerimize teşekkür ederim.

TÜRSAB ASYA BYK olarak çok verimli bir gezi oldu bizim için hiç tanımadığımız bu bölgeyi en ince ayrıntılarına kadar öğrenmiş olduk ve Türk turizmine yeni bir destinasyon kazandırma çalışmalarına hemen başlayacağız. Bu noktada tüm bu organizasyonu yapan, işletmelerle bizi bir araya getiren, bölge hakkında ayrıntılı bilgileri üç gün yoğunlaştırılmış programda bize bilgi veren, Eğirdir MYO  Turizm ve Otel İşletmeciliği Öğr. Elemanı Okt. Çetin Meydan hocamıza teşekkür ederim.

 

 

Bu haber 703 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...