Okullar açıldı telaş bitmedi

6 Ekim 2012 13:41

2012 -2013 eğitim öğretim yılı başlamasına rağmen öğrenci velileri hala kırtasiye ve okul giysisi ihtiyaçlarını karşılayamamanın sıkıntısı içerisinde. Bazı okulların öğrenci formalarını bulmak neredeyse imkansız.

2012 -2013 eğitim-öğretim yılı başlayalı bir hafta olmasına rağmen öğrenci velilerinin telaşı bir türlü bitmek bilmiyor.

TELAŞ HALÂ SÜRÜYOR…

Öğrenci velileri bir yandan çocuklarının ellerine tutuşturulan kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamaya çalışırken, diğer yandan ise okul giysilerini bulamamanın sıkıntısını yaşıyor. Bazı okulların öğrenci formaları okullar açılmasına rağmen hala bulunmazken, bu durumdan esnaflarda şikayetçi.

Bilindiği gibi 4+4+4 Eğitim Sistemi nedeniyle Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okulları değişen öğrencilere forma değiştirme zorunluluğu kaldırılmıştı. Ancak, okulların geçen yıllardan uygulana gelen mevcut forma uygulaması ise devam ediyor.  Bu yıl okullarda okulu değişen öğrenciler için forma zorunluluğunun kaldırılması Okulların öğrencilerin giysilerini geç belirlemeleri ve kimi okulun da sonradan giyilecek formalarda değişikliğe gitmesi yüzünden böyle bir sıkıntının yaşandığını kaydeden esnaflar, öğrenci velilerinin de zor durumda kaldığını ancak kendilerinin de yapacak bir şeyleri olmadığını ifade ediyorlar.

Kimi okulun eğitim-öğretim döneminin açılmasına rağmen bir ay kala öğrencilerin giyeceği formaların rengini ve biçimini belirleyip kendilerine bildirdiğini kaydeden esnaflar, bazı okulların ise bu işlemi okulların açılmasına birkaç gün kala yaptığını ifade ettiler. Öğrenci velileri de, her yıl benzer sorunlarla karşılaştıklarını ifade ederek bu giysilerin sık sık değişmesine karşı olduklarını ve yaz döneminden öğrenci giysilerinin belirlenip satışa sunulması gerektiğini belirtiyorlar.

Bu haber 661 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...