Pedallar yine sağlık için çevrildi

27 Haziran 2014 14:43

Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında 2014 yılı “Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı” ilan edilmesi sebebiyle Sağlık Bakanlığının talimatlarıyla Isparta Halk Sağlığı Müdürlüğü organizasyonluğunda her ayın son Pazar günü düzenlenen etkinliklerin bu ayki teması “Bisiklet Etkinliği” ve “Sağlık İçin Yürüyüş” olarak belirlendi.

Pazar günü saat 14.00 da Isparta Valiliği önünden başlayan etkinlikte, bisikletlerle Ayazmana Mesireliğine gidilmiş ve yine Valilik önüne dönüldü. Yürüyüş etkinliği ise Isparta Valiliği önünden başlayıp Demirköprü Halı Saha Kompleksinden dönülerek Valilik önünde son buldu. Belirlenen güzergâhlarda gerçekleştirilen etkinliğe THSK Çevre Sağlığı Daire Başkanı Dr. Hüseyin İLTER, Vali Yardımcıları Cengiz Ata ve Bekir Sıtkı Hanlıoğlu, kurum amirleri, öğrenciler, kurum çalışanları ve vatandaşlar katıldı..

Isparta Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Mehmet Karakaya: “Hem yetişkinlerimiz, hem de çocuklarımızın televizyon ve bilgisayar karşısında hareketsiz geçirdiği zamanlarda büyük bir artış gözlenmektedir. Dolayısıyla ülkemizde obezite ve buna bağlı olarak diyabet, kalp- damar hastalıkları, kas-eklem kuvvetinde azalma, vücudumuzda su, tuz, mineral dengesizliği, depresyon ve kaygı bozukluğunun artmasında ciddi artışlar olmuştur. Vücut direncinizi arttırmak, bedeninizin daha fazla kuvvetlenebilmesi, psiko-sosyal gelişim ve en önemlisi de vücutta oluşan yağ oranının en aza indirmek için hergün düzenli egzersiz yapmalısınız.” demiştir.

Öncelikle çocuklarımızda ve gençlerimizde had safhada olan fiziksel inaktivitenin ortadan kaldırılması, dolayısıyla da kronik hastalıkların artmasında sağlıksız beslenme ve fiziksel aktivite yetersizliğinin ne kadar büyük bir rol oynadığı konusunda halkımızın duyarlılığın arttırılması için etkinliklerimiz devam edecektir” dedi.

 

Bu haber 621 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...