RAMAZAN AYI

27 Haziran 2014 14:52

 Mehmet Emin AVCI

      İl Müftüsü

RAMAZAN AYI

Ramazan Ayı; Gönüllerimizin coştuğu, teravih, oruç, iftar, sahur, zekat, fitre ve sadakalarla bambaşka bir maneviyatın yaşandığı, kardeşlik ve sevgi bağlarının güçlendiği, ruhlarımızın güzel telkinlere ve uyarıcı öğütlere açık olduğu,  manevi duygularımızın canlılık kazandığı, birlik ve beraberlik duygularının pekiştiği müstesna bir aydır.

Maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı ve mükâfatlarının sınırsız olarak verildiği bu manevi mevsimi, geçmişimizi muhasebe ederek, kendimizi kötülüklerden ve haramlardan uzak tutarak, hayra ve kalıcı mutluluğa yönelerek çok iyi değerlendirelim. Yapacağımız hayır ve ibadetlerle Allah’ın rızasını kazanmaya, iyi ve güzel davranışlarımızı arttırarak, geçici ve kötü şeyleri de terk ederek on bir ayın geride bıraktığı manevi kirleri temizlemeye çalışalım. Oruçlarımızı her türlü haramdan, kötü söz ve davranışlardan bizleri koruyucu bir kalkan kılalım.

Oruç tutmak, iman etmenin, ibadet etmenin ve kullukta bulunmanın doruk noktasını ifade eder. Yüce Allah (c.c.) İnsana bir çok nimet vermiş, buna istinaden ona kullukta bulunmak bir şükür borcudur. İnanan bir Mü’min’in imanını amelle beslemesi gerekir, nasıl ki bir fidan sulanmadığı takdirde kurursa, Salih amellerle beslenmeyen iman da aynı tehlike ile karşı karşıya kalır. Sevgili Peygamberimiz (s.a.s) bir Hadis-i Şeriflerinde; “Oruç tutunuz ki, sıhhat bulasınız” buyurmaktadır. Sağlıklı olmanın ve günahlardan korunmanın yolu oruç tutmaktır.

Bu mübarek ayın feyiz ve bereketinden yeteri kadar yararlanması için Müftülüğümüzce her türlü tedbir alınmıştır. Ramazan ayı boyunca bütün camilerimizde sabah veya ikindi namazlarından sonra hafızlarımız ve görevlilerimizce mukabele okunacak, İlimiz Merkez Ulu Camii,  Mimar Sinan Camii, İrfan Camii, Yusufağa (Kadirbey) Camii, Keçeci Camii, Eski Tabakhane Camii, Kütük Minare Camii, Boylu camii, Deregümü Köyü Merkez Camii, Çünür Merkez Camii ve Sav Kasabası Sinandede Camilerinde  hatimle teravih kılınacaktır. Her gün öğle ve teravih namazlarından önce merkezi yayın sistemimiz ile Ulu Camiinden vaaz edilecektir.

Ramazan ayında zekat ve sadaka-ı fıtırları ihtiyaç sahiplerine yani; Fakirlere, yoksullara, borçlulara, yolculara ve öğrencilere verelim. 2014 yılında Sadaka-ı fıtır miktarı Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kururlunca kişi başına en az 10.00.- TL olarak tespit edilmiştir.

Ramazan ayının nefsimiz, ailemiz, Milletimiz ve bütün İnsanlık için huzur ve barış getirmesini, bizleri olgunlaştırmasını ve yüceltmesini, tutacağımız oruçlarımızı, kılacağımız namazlarımızı, vereceğimiz zekat, fitre ve sadakalarımızı, yapacağımız hayırlarımızı kabul buyurmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim.

Bu haber 620 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...