“Geç kalınmış bir uygulamaydı”

27 Haziran 2014 14:58

Daha önce TUREM’e taşınacağı açıklanan Ticaret Meslek Lisesi, Gürkan Ticaret Lisesi’yle birleştirilip, Çıraklık Eğitim Merkezi’ne taşınacak. Gürkan’ın binası Yenice İmam Hatip Ortaokulu’na verilecek. Cengiz Topel kapatılarak, öğrencileri Ülkü’ye aktarılacak. Iyaş Selçuklu ile Mustafa Şener’in hangisinin ilkokul olacağına henüz karar verilmedi. Ayrıca tek ikili öğretim bu 2 okuldan birinde olacak.

Bakanlığın okul dönüşüm uygulamaları yeni eğitim öğretim yılında tamamlanmış olacak. Bu kapsamda çalışmalarına hız veren İl Milli Eğitim Müdürlüğü, şehir merkezindeki okul dönüşümleri için son şeklini vermek üzere. İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, daha önce yaptıkları incelemelerde bazı okullarda gözden kaçan detaylar olduğunu belirterek, bunları tekrar ele alarak karar verileceğini duyurdu.

GEÇ KALINMIŞ BİR UYGULAMAYI

YAPMAK ZORUNDAYIZ

Bakanlığın dönüşüm uygulamalarını 2014-2015 eğitim-öğretim yılına kadar tamamlama talimatı verdiğini ancak bu sürenin Isparta’da yanlış değerlendirilmiş olduğuna dikkat çeken Can, “Bu çalışmayı 2012-2013’da yapmış olmamız gerekirdi. Geç kalınmış bir uygulamayı yapmak zorundayız. Biz geç kaldık” dedi.

2 MAHALLEDEN İTİRAZ GELDİ

Okul dönüşümlerinde etkilenecek taraflarla görüşmeler yaptığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, “Milli Eğitime gelen şikayetleri de değerlendirdik. Bu çalışma yokken vatandaşın lise öğrencisi ile ilkokul öğrencisi aynı yerde olur mu? şikayetleri vardı. En son da sayın Valimizin başkanlığında mahalle muhtarları, okul aile birliği başkanları ve mahallelilerin katıldığı toplantıda dönüşüm bilgilendirmeleri yaptık. 2 mahalleden itiraz gelmişti. Kendi içlerinde itirazlarında haklıydılar. Okul bazında düşündüğümüzde daha etkili çalışma yapılabilir. Ancak il genelinde yapılan çalışmaya bakıldığında sıfır hatayla yaptığımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

MÜDÜR CAN OKULLARI TEK TEK GEZDİ

Öte yandan tüm okulları gezerek, mesafelerini ölçtüğünü anlatan İlyas Can, yapılan değerlendirmelerde görmedikleri hususları da ekleyerek uygulama için düğmeye bastıklarını dile getirerek, şehir merkezindeki okullarda yapılacak dönüşümleri şu şekilde aktırdı. TİCARET MESLEK LİSESİ

ÇIRAKLIK EĞİTİM MERKEZİNE TAŞINACAK

Bazı okullarda gözümüzden kaçan durumlar oldu. Ticaret Meslek Lisesi’nin TUREM’e taşınması durumu vardı. Derslik sayısı ve fiziki yapısına kilitlendiğimizden bahçesinin olmamasını göremedik. TUREM’den vazgeçtik. Çıraklık Eğitim Merkezi’ne taşıyacağız. Orada 20 dersliğimiz var ve atıl şekilde bekliyor. Okulun sanayi girişinden kapatacağız arka tarafından giriş açacağız. Orada modern işyerleri de var. Bayanlar da çalışıyor. Okulun bahçesi de var. Oradaki mesafeyi ölçtüğümüzde Eğirdir yolu kavşağına kadar 700 metrelik bir mesafe var. Ticaret Meslek Lisesi’ne şuanda da 600-700 metreyürüyorlardı. Ancak ters istikametten gelenler var. Ters istikametten gelenler için merkezden servis koymayı düşünüyoruz.

GÜRKAN TİCARET MESLEK LİSESİ,

TİCARET MESLEK’LE BİRLEŞECEK

Gürkan Ticaret Meslek Lisemiz var. Burada 10 derslik var. Bu lisede 89 öğrenci eğitim görüyor. Derslik başına 4-5 öğrenci düşüyor. Bu hiç rantabl durum değil. Bu okulu boşaltıp, Ticaret Meslek Lisesi’yle birleştirdiğimizde o yükü kaldırmıyor. Orada durmaları da ciddi sıkıntı yaratıyor. Bu okul mahallede sıkıntı oluşturmaya başladı. Bölüm açmakta  ve öğretmen bulmakta sıkıntı yaşanıyor. Orayı da Ticaret Meslek Lisesiyle birleştirdiğimizde sıkıntıyı aşmış olacağız. Birleşmeyle Çıraklık Eğitim’e geçilecek.

CENGİZ TOPEL’İN ÖĞRENCİLERİ ÜLKÜ’YE AKTARILACAK

Ülkü Okulu’nun mahallesinde Cengiz Topel Okulu da var. Bu okulun 90 öğrencisi var ve dezavantajlı velilerin çocukları burada okuyor. Cengiz Topel’i kapatacağım ve öğrencilerini Ülkü’ye aktaracağım. Cengiz Topel de birleştirilmiş sınıf uygulanıyordu. Bu kötü bir durumdu.

İMAM HATİP’LERİN DERSLİK SIKINTISI VAR

Şuandaki mevcut İmam Hatipler Okullarıyla devam edersek bu yıl hiç kayıt alamayacak durumdayız. İmam Hatipler ilk açıldığı için suni çözüm bulunmuş. Tüm sınıflar 1 ve 2’inci sınıfla doldurulmuş. Binalar ihtiyacı karşılamıyor. Oradaki öğrencilerin yarısını aktararak burada alan açmaya çalışacağız. İmam Hatip’te acilen derslik ihtiyacımız var. Her mahalleye açamadığımızdan talep fazla.

NAŞİDE HALİL GELENDOST VE GÜRKAN’IN

ÖĞRENCİLERİNİ NAZMİ TOKER’E AKTARACAĞIZ

Gürkan İlköğretim Okulu’nda 290 öğrenci var. Burada dönüşümü sağlamak adına burayı ilkokula verip, ortaokul öğrencilerini Nazmi Toker’e vermeyi düşünüyoruz. Yenice İmam Hatip Ortaokulumuz var. Gürkan Ticaret Meslek Lisesi’ni taşıyıp, o binayı Yenice İmam Hatip Ortaokulu’na vereceğiz. 2 binayı verdiğimizde derslik başına düşen öğrenci sayısı 8. Bizim böyle bir lüksümüz olacak. 2 binayı Gürkan İlköğretim okuluna veremeyiz. Arkadaki imam hatip ortaokuluna öğrenci kaydedemeyecek durumdayız. Nazmi Toker Ortaokulu, 3 okulun  ortasında. Naşide Halil Gelendost, Gürkan ve Nazmi Toker. Biz burada Nazmi Toker’i ortaokul yapacağız. Naşide Halil Gelendost ve Gürkan’ın öğrencilerini buraya alacağız.

BİLİM SANAT MERKEZİ TAŞINACAK

Nazmi Toker’de bilim sanat merkezi var. Bu binayı tamamen ortaokula tahsis ederek bilim sanat merkezini daha önce kendisi için yapılmış Halıkent Mahallesi’ne götüreceğiz. Burayı taşıyarak buradan elde edeceğimiz 5 sınıfı Nazmi Toker’e vererek, Nazmi Toker’in derslik sorununu çözüp burada normal eğitim yapmış olacağız.

IYAŞ SELÇUKLU VE MUSTAFA ŞENER’DE KARAR VERİLMEDİ

Iyaş Selçuklu ve Mustafa Şener aynı bölgede. İkisi de ilkokul. Bunlardan birisini ilk, diğerini ortaokul yapmayı planlıyoruz. 2 okulumuzdan hangisini ortaokul yaparsak yapalım ikili yapmak durumundayız ve tek okul olacak. Mustafa Şener’i ilkokul olarak planladık. Mustafa Şener’in dersliklerinin ufak olduğunu fark ettim. Burada kesin karar vermiş değilim. Ama hangisi olursa olsun birinde ikili öğretim yapmak zorundayız. Kadir Boylu Ortaokulu’nu devreye sokacağız. İlerleyen zamanlarda orada da normal öğrenime geçeceğiz. Tek ikili öğretim yapacağımız okul bunlardan birisi olacak.

HALIKENT ‘TE İKİLİ ÖĞRETİM BİTİYOR

Halıkent’te 818 ilkokul 665 ortaokul öğrencisi var. Halıkent ortaokul öğrencilerini Sidre 2000’e gönderdiğimizde oranın ilkokul öğrencileri geldiğinde burada tek öğrenim olacak. Halıkent’te ikili öğretimi burada bitireceğiz.”

Bu haber 933 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...