“Bütün İslam âlemi ve insanlık için hayır, huzur ve barış getirsin”

30 Haziran 2014 13:05

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Ramazan Ayı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Günaydın’ın mesajı şöyle: “Yüce Allah'ın Müslümanlara lütfettiği nimetlerden birisi de Mübarek Ramazan Ayı’dır. Maneviyatı yüksek olan bir Ramazan Ayı’na daha kavuşmanın mutluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

Çünkü kutsal kitabımız Kur’an bu ayda indirilmeye başlanmıştır. Kur’an da bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen ‘Kadir Gecesi’ yine bu ay içinde kutlanır. Ayrıca insanın temel ibadetlerinden olan oruç da bu ayda tutulur. Ramazan Ayı yardımlaşma ve dayanışma ayıdır. Bu nedenle Ramazan Ayı Müslümanlar için en kutsal aydır ve ona on bir ayın sultanı denilmiştir.

Küskünlerin barıştığı, sevenlerin bir araya geldiği, rahmet ve şefkat dolu günlerin en değerlilerinden olan Ramazan Ayı’nda, birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu, sevgi ve saygımızı göstermeye, acılarımızı paylaşmaya, gerçekten ihtiyacımız vardır. Rahmet, bereket ve mağfiret dolu Ramazan günleri bu ihtiyaçlarımızı gidermek için çok büyük bir fırsattır.

Bu ayı Yüce Rabbimize ibadet ederek ve insanlara iyilik yaparak değerlendirdiğimiz takdirde kazancımız büyük olacak ve ebedi saadetin kapıları bizlere açılacaktır. Bereketi bol olan Ramazan Ayı’nda tüm Müslümanlar, yardım ve bağışlarla bir diğer ihtiyacı olan Müslüman kardeşine yardım ederek sıkıntısını hafifletmiş olur.

Ancak ne yazık ki; huzur ve esenliğin kaybolduğu, tartışma ve gerginliklerin yükseldiği bir dönemde Mübarek Ramazan Ayı'nı karşılamış bulunmaktayız.

Bugün komşu ülkemiz Irak ve Suriye’de Türkmen kardeşlerimizin içerisinde bulunduğu sıkıntılar ve çektikleri ıstıraplar hepimizce malum.

Dayanışma ve yardımlaşma duygularının güçlendiği, bir arada olmanın önemsendiği böylesi zamanların toplum hayatımızda ayrıcalıklı bir yeri olduğu unutulmamalı ve sonuna kadar Türkmen kardeşlerimize yardım ellerimiz uzanmalıdır.

Her yıl olduğu gibi bu ramazanda da şehrimizdeki fakir ve ihtiyaç sahibi ailelerimize gerekli yardımlar yapılacak, veren elle alan eli birbirine göstermemeye devam edilecektir.

Ülkemizde Soma’da yaşanan maden faciasından dolayı festival programı gerçekleştirmezken, yine Suriye ve Irak’ta Türkmen kardeşlerimizin yaşadıkları ıstıraplardan dolayı da bu yıl Ramazan Ayı çadır eğlence programları gerçekleştirilmeyecek. Bu etkinliklerimiz önümüzdeki yıllarda tekrar düşünülebilir.

Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Ayı’nın birlik ve beraberliğin pekişmesi, şahsımız, ailemiz, milletimiz, ülkemiz, bütün İslam âlemi ve insanlık için hayır, huzur ve barış getirmesini, bizleri manevi yönden yüceltmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyor, Ispartalı hemşehrilerimizin ramazanını tebrik ediyorum.

 

 

Bu haber 650 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...