MÜSİAD’a görkemli açılış

30 Haziran 2014 13:14

MÜSİAD Isparta Temsilciliği’nin resmi açılış töreni AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati’nin katılımıyla dün gerçekleştirildi.

DEREBOĞAZI YOLU TARTIŞMASI

MÜSİAD’ın açılış ve gala programında konuşan İl Temsilcisi Selim M. Özkutlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati’ye Dereboğazı yolunun kalan 80 km’lik kısmının duble olması talebini iletti. Milletvekili Recep Özel ise bu talebi eleştirdi ve Özkutlu’nun bu konudaki konuşmasını iyi niyetle bağdaştırmadığını söyledi. Özel, “Yolla ilgili mevzuat bitmiştir. Başbakanın sözü üzerine söz  söylemek kimsenin haddine değildir.

MÜSİAD Isparta Temsilciliği’nin dün yapılan kurdele kesim töreninden sonra Açılış ve Gala Programı Barida Hotels’de gerçekleştirildi. Programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Nurettin Nebati, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Burdur Valisi Hasan Kürklü, AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ve dernek üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

YENİ GİRİŞİMLERİ YÜREKLENDİRECEĞİZ

Programın açış konuşmasını yapan MÜSİAD Isparta Temsilcisi Selim Mustafa Özkutlu, ilimizde MÜSİAD açılmasının bir anlamı olduğunu vurguladı. Isparta’nın ekonomik ve sektörel gelişimi için dertlenecek sanayici işadamlarına ihtiyaç duyduklarını kaydeden Özkutlu, “Katkı sağlayacağımız en yeni en çözümsel önerilere, katılımcı aktif girişimlere ihtiyaç vardır. Katma değerli üretimi  esas  alan düşünceler,  bilimsel ve teknolojik yaklaşım geliştiren Isparta sanayicisinin ortak aklı olacaktır. Bu  akıl milli ve manevi öz değerleri gözeten, kültürüne sahip çıkan anlayışta olacaktır. Isparta’da her sektörde sorunlara çözüm üretip yeni girişimleri yüreklendireceğimiz misyonda olacağız” dedi.

ELMA İÇİN İHRACAT DESTEĞİ BEKLİYORUZ

MÜSİAD’ın bölgede önemli bir boşluğu dolduracağını belirten Özkutlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Isparta’nın sanayisinin arzu edilen seviyeye ulaştığı söylemek zor. Geçim kaynakları  tarım, hayvancılık ve hizmet sektörü. Özelikle tarım önemli bir geçim kaynağı. Isparta gül ile tanınıyor.  Gül yağı üretiminin yüzde 70’i Isparta’dan karşılanıyor. Gül çiçeğinin  desteklenmesi  son derece önemlidir. Isparta, Türkiye elma üretiminin yüzde 23’ünü karşılamaktadır.  Elma için ihracat desteği bekliyoruz. Yediğimiz tatlıda dahi elmayı kullanmamız elmayı ne kadar önemsediğimizin göstergesidir.   Kirazda da  önemli üretici konumundayız.

YETERLİ TARIMSAL SANAYİ KURULUŞU YOK

Ancak tarımsal ürün potansiyeline rağmen yeterli sayıda tarımsal sanayi kuruluşu yok. Bunu için Gıda İhtisas Sanayi Bölgesi kurulması  acil ihtiyaçtır. Isparta’da iş, aş  üretecek  her şey mevcuttur.  Hizmet sektörü de  önemli kaynaktır. Gerek projelerde birincilikleri gerek girişimcilik başarılarıyla SDÜ adeta Isparta’nın övünç kaynağıdır. Üniversite sanayi işbirliğini MÜİSAD olarak çok önemsiyor ve destekliyoruz. 65 bin öğrencisiyle SDÜ ciddi bir insan kıymetine sahiptir. Gül ürünleriyle ilgili akademik çalışmaları gülün tanıtımı adına takdire şayandır.”

ÖZKUTLU, DEREBOĞAZI YOLUNU GÜNDEME GETİRDİ

Öte yandan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati’ye yönelik bir konuşma yapan Özkutlu, Dereboğazı yolu konusunda Isparta’nın talebini dile getirdi. Özkutlu, “Siz bugün Antalya  Havalimanı’na indikten sonra Dereboğazı yolunda müthiş manzaraları görerek geldiniz. Isparta Antalya karayolunun  Antalya’dan Isparta’ya  12, Isparta’dan  Antalya’ya12 kmsi duble yol olarak yapılıyor. Bununla birlikte arada kalan 80 km’nin duble yol yapılması halinde doğu bölgesine ulaşım kolaylaşacak.   Antalya’nın şehir için  trafiği rahatlayacak. Doğu Antalya’da üretilen  tarımsal ürünlerin daha kolay  ulaşması  sağlanacaktır. Arada kalan 80 km’lik kısmın duble yol olarak sağlanmasını bekliyoruz. Kalkınmada öncelikli yöre olarak Isparta’nın hak ettiği seviyeye  gelmesi bir diğer beklentimizdir. Bu talepleri sizlere arz etmekteyiz” diye konuştu.

SUÇU KENDİMİZDE ARAMAK GEREKİR

AK Parti Milletvekili Recep Özel ise MÜSİAD’ın Isparta’da gecikmiş bir açılış yaptığını söyledi. Geç kalınmış bir işi başardıkları için Özkutlu ve ekibine teşekkür eden Özel,  “İşadamları  derneği adı altında Isparta’da  bir çok dernek kuruldu. MÜSİAD bizi biz yapan değerlerin temsilcisi olarak hayat buldu.  Yoluna devam ediyor. Suçu kendimiz de aramak gerekir.  Neden öne ayak olmadık diye bunun kabahatini üzerimize alıyoruz” dedi.

ÖZKUTLU YANLIŞ YERDEN BAKTI

Özkutlu’nun konuşmasında sanayinin Isparta’da iyi bir noktada olmadığını söylediğini hatırlatan Milletvekili Özel, ilimizin hizmet sektöründe geliştiğini söyledi. Özel, “Sağlık turizmi gelişiyor. Isparta için birileri gelsin iş yapsın diye hep birilerini beklemişiz.   Sayın Özkutlu,  teşvikle ilgili yanlış yerden baktığını gösterdi. Yatırım anlayışınızı kaybettiyseniz nerede  olursanız olun fark etmiyor. Konya iliyle aramızda  ne fark vardı. Onlar uçtu gitti. Biz niye  buradayız?  Konya’ya  ITSO  heyeti ziyaret düzenledi. Aynı bölgedeyiz ama 5. 6. bölge teşviklerini Konya  alıyor. Biz  iş yapma kabiliyetini kazanabilirsek adımlarımızı hızlı şekilde atabiliriz diye düşünüyorum” diye konuştu.

ÖZEL’DEN DEREBOĞAZI ÇIKIŞI

Öte yandan Özkutlu’nun Dereboğazı yolundaki talebini de değerlendiren Özel, Özkutlu’nun bu konudaki konuşmasını iyi niyetle bağdaştırmadığını belirtti. Özel, şunları söyledi: “Orta kısmında proje çalışmaları devam ediyor. Bunu halen daha gazete köşelerine taşıyarak orada burada konuşmalarını iyi niyetle bağdaştıramıyorum. Yolla ilgili mevzu bitmiştir. Yol yapılmaya başlanmıştır ve en kısa sürede Antalya’ya ulaşımı bu yoldan sağlayacağız. Başbakanın sözü üzerine söz  söylemek kimsenin haddine değildir.

ENİŞTEYE DEĞİL ADAM GİBİ ADAMA SAHİP ÇIKARIZ

MÜİSAD’ımızın burada güzel faaliyet yapmasını arzu ediyoruz. Kuruluşunda ne kadar zorluk çektiklerini biliyoruz.  Artık birilerinin bizim adımıza  bir şeyler yapması alışkanlığımızdan vazgeçmeliyiz. Biz önce vermesini bilelim. Isparta olarak daha sonra istemesinin kendiliğinden geleceğini düşünüyorum. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Isparta’da,  muhalefetin çatı adayı için  Isparta eniştesine sahip çıkar diyorlar.   Biz adama sahip çıkarız adam gibi adama sahip çıkarız. Enişteye değil.”

NEBATİ’DEN ISPARTA’YA ÖVGÜ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati ise, Isparta’da bulunmaktan duyduğu mutluluğu anlatarak konuşmasına başladı. Isparta’nın 1926 yılında Said Nursi’yi Barla’da ağırladığını belirten Nebati, “Isparta, kadirşinaslığını göstermiş, ondan öncede 105 Seyidi kendi şehrinde ağırlamaktan onur duyan bir şehir” dedi.

ISPARTA MÜSİAD’LA 2. VE 3. BÖLGEDE OLDUĞUNU

FARK ETMEYECEK AYRICALIK YAŞAYACAKTIR

MÜSİAD’ın Isparta Temsilciliği açılışının ilimizde geç kalmış önemli bir birlikteliğin anahtarını açmış olduğunu ifade eden Nebati, şunları söyledi: “MÜSİAD’ın yol gösteriliğinde Türkiye ve Isparta’ya katkı sağlamak büyük  ayrıcalık getirecektir. MÜİSAD Isparta, için çok önemli. Çünkü hükümetlere doğruyu, ekonominin nasıl olması gerektiği konusunda özverili çalışmayı ortaya koyan ve bu yönde bürokrasinin ve hükümetlerin   önünü açan çok önemli bir kuruluştur. Gittiği ili heyecanlandıran, ekonominin konuşulmasına katkı sağlayan, oradaki iş alemini bir araya getiren bir çalışmayla ili ciddi şekilde heyecanlarından toplantılar tertip ediyor. Hükümete, Türkiye’nin kalkınmasını neler yapılması gerektiğini net  bir şekilde ifade edebilen bir kuruluştur. MÜİSAD Isparta’da da bu açılımı sağlayarak enerjisine enerji katacaktır. Isparta’nın teşvikte  2.  ve 3. bölgede olması MÜSİAD'ın gelişiyle artık  fark etmeyecek bir ayrıcalığı yakalayacaktır diye düşünüyorum.”

2023 VİZYONU İÇİN SİVİL TOPLUMA ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR

Son olarak kürsüye gelen Isparta Valisi Vahdettin Özkan da böylesine önemli değerler kurulunun Isparta’da teşkilatlanmasından memnuniyet duyduğunu ifade etti. Özkan, “ Hem ilimizin hem yöremizin kalkınmasında ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmada  özellikle demokratik değerlerin yaygınlaştırılması yönünde hükümetimizin üstlendiği performansı  büyük memnuniyetle görüyoruz. Bunun artarak devam etmesiyle birlikte insanların da buna katkı sunması  gerekiyor. 2023 vizyonun altını doldurma da sivil topluma da önemli görevler düşmektedir” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nebati ve MÜSİAD Genel Başkanı Olpak’a hediyeleri takdim edildi. 

Bu haber 599 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...