Orman teşkilatı teyakkuzda

30 Haziran 2014 13:29

Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci, sıcaklığın arttığı ve nem oranının düştüğü şu günlerde risk oranının da arttığını belirterek, vatandaşları orman yangınlarına karşı duyarlı olmaları konusunda uyardı.

Artan hava sıcaklıkları, orman yangıları için de tehlike arz ediyor. Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci, havaların çok sıcak olduğu bugünlerde vatandaşlara orman yangınları konusunda duyarlı olmaları çağrısında bulundu.

1 Haziran’dan itibaren orman yangını sezonunun açıldığını belirten, Değirmenci, “Bugünde olası yangınlara karşı hazırlıklıyız. Yaklaşık 40 arazöz, 30 kulemiz ve yaklaşık 500 personelimizle orman yangınıyla mücadelemizi devam ettiriyoruz” dedi.

Öte yandan son günlerde Isparta’nın 35-36 santigrat dereceyi  yaşadığını ifade eden Değirmenci, şunları söyledi: “Isparta’da 36 derece sıcaklık nem oranını da aşağıya çekiyor. Nem yüzde 20’nin altına indi. Sıcaklık ve nem düşüklüğüyle birlikte biz orman yangınlarında riskli durumdayız. Şuanda çok tehlikeli durumdayız. Meteorolojinin verdiği bilgilere göre bu durum 3-4 gün devam edecek. Bu süre içerisinde vatandaşlarımızdan ormanlık alanlarında kesinlikle ateş yakmamalarını yakarlarsa da söndürmeden oradan ayrılmamalarını istiyoruz. En ufak bir kıvılcım bir felaketimiz olmasın.

Bu konuda Ispartalı vatandaşlarımız duyarlı. Geçen yılla bu yılı kıyasladığımız da  bu yıl yangın sayımız ve yanan ormanlık alanımız çok az. Ama riskli bir zamanda çıkacak bir kıvılcım tüm bu başarıyı yok edecektir. Vatandaşlarımızdan isteğimiz nemin düşük, sıcaklığın fazla ve poyrazın estiği zamanlarda daha dikkatli olmalarını istiyoruz.”

 

 

Bu haber 639 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...