CHP örgütü Ekmeleddin İhsanoğlu için vatandaştan oy isteyecek

30 Haziran 2014 13:31

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Ankara'da il başkanları toplantısında  Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu tanıma fırsatı bulduklarını belirterek, 'Tüm örgütler  bu isimden tatmin olmuştur. CHP İl örgütü vatandaştan İhsanoğlu için oy isteyecek" dedi.

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Ankara'da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik il başkanları toplantısı ile ilgili izlenimlerini aktardı.

Şenol, " İl Başkanları  toplantısında Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik olarak  il başkanlarına bilgi verdi. Ortak Aday, Ekmeleddin İhsanoğlu'na yönelik olumsuz görüşlere cevap verdi. Ekmeleddin Beyin kişiliğinin Türk toplumu tarafından daha tanınmadığı için ilk bakışta bu tür olumsuz görüşlerin olduğunu ama gerçekten Türkiye'de partiler üstü ortak çatı aday diye tabir edilen en iyi kişinin Ekmeleddin Bey olduğunu söyledi. Onun  aldığı görevlere ilişkin bilgi verdi. Dünyada adına ödül konulmuş tek Türk isim olduğunu, dünyadaki özellikle uluslararası kuruluşlarda görev aldığını üç dili ana dili gibi bildiğini diplomatik ilişkilerinin çok öncesine dayandığını, Cumhuriyetin temel değerlerine bağlı, laik bir kişilik olduğunu, dine saygılı hoş görülü olduğunu, İslam örgütleri arasındaki işbirliğini sağlama özelliklerini anlattı. Şu anda Genel Başkan Yardımcımız  Burhan Şenatalar, Ekmeleddin Bey'le 30-40 yıl öncesine dayalı diyalogu olan onu tanıyan üst düzey yöneticimiz. Kendisi bize  bir saate yakın Ekmeleddin beyin görüşlerini anlattı. Ekmeleddin Beyin diktatörlüğe geçiş isteyen Başbakan karşısında en iyi aday ve partiler üstü olduğunu söyledi . İl Başkanları tatmin oldu. Daha sonra Ekmeleddin Bey, CHP'yi ziyaret etti. CHP'ye geldiğini biz duyunca il başkanları toplantısına katılmasını istedik. Genel Başkanımız buna olur verdi. Ekmeleddin Bey toplantıya katıldı. Adayı tanıttı. Ekmeleddin Bey bizimle sohbet etti. Düşüncelerini anlattı. İl Başkanlarının hemen hemen hepsi tatmin oldu. CHP örgütleri Ekmeleddin beyi kabul etmiş durumda" görüşünü iletti. 

HALK ORGANİZASYONLARI BAŞLAYACAK 

Kendilerine propaganda dönemine yönelik yürütülecek çalışmalara ilişkin bilgi verildiğini de belirten Şenol, "CHP, MHP ve diğer partilerden bir genel başkan yardımcısı koordinatör alınacak ve bunların altında komisyon oluşturulacak.  Ekmeleddin  Beyin çalışmalarına Türk Bayrağı ve Ekmeleddin Beyin resimleriyle katılacak. İllerde de o komisyonun yaptığı çalışmalara uygun olarak CHP, MHP ve diğer parti örgütleri illerde çalışmalara dahil olacak. Artık halk organizasyonları başlayacak. Bildiğimiz klasik parti çalışması gibi olmayacak.  İldeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kanaat önderleri, basın, akil isimlerin listesini Ankara'ya gönderdik.  Ekmeleddin Beyin çalışmaları bu kesimlerle toplantı yaparak olacak" dedi. 

KENDİ KALELERİNE GOL ATIYORLAR

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun'un bacak arasından ol yiyecekler açıklamasına MHP İl Başkanı İsa Yalçın’dan sonra bir tepki de Vedat Şenol'dan geldi. Şenol, çatı aday gündeme geldiğinde 'Bacak arasından gol yiyecek demiş.' Zabun'a  hayret ediyorum. Ne demek bacak arası gol. Bunun izahı var mı? Bunlar kendi kalelerine gol atıyorlar. Adayları yok diye açıklama yapıyorlardı. Tabi ortak aday çıkaracağımızı beklemiyorlardı. Klasik bir aday çıkarıp, Başbakan'ın bunların karşısına çıkacağını bekliyorlardı. Birleşemediler diyeceklerdi.  Öyle bir ortak adayla çıkıldı ki ben Başbakanın ve AKP'nin üst düzey yönetiminde müthiş tedirginlik hissediyorum. Halen daha Ekmeleddin Beyin aday olup olmayacağını konuşuyorlar. Aslında gündemi CHP ve MHP belirledi. Aday partiler üstü ve herkes tarafından kabul görüyor. Ben Zabun'a hayret ediyorum. Golü kendileri yediler. Adaylarını halen açıklayamadılar.  Kendi kalelerine gol attılar. Şaşkınlık içindeler. Kendisi bizim nasıl gol yediğimizi açıklayabilecek durumda değil. Ekmeleddin Beyin oy yüzdesi Isparta'da çok yüksek çıkacak. Belirli kesimler onu çok iyi tanıyor. Biz niye gol yiyormuşuz? Söylediğinin ipe sapa gelir bir yanı yok" dedi.   

 

Bu haber 689 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...