“En büyük eksikliğimiz hava hudut kapısının bulunmaması”

30 Haziran 2014 13:36

Süleyman Demirel Havalimanı Müdürü İlhan Demir, havalimanında en büyük eksikliğin hava hudut kapısının bulunmaması olduğunu kaydederek, “Gümrük idaresinin bulunmamasından dolayı mobil olarak gümrük hizmetleri verilmektedir.  Bu da dış hat seferlerinden gelen yolcuları mağdur duruma düşürmektedir”.

Haftada 5 dış hat seferlerinden İran uyruklu bin 500 yolcu geldiğini belirten Isparta Süleyman Demirel Havalimanı Müdürü İlhan Demir; artık havalimanının uluslararası her türlü trafiğin bulunduğu bir havalimanı haline geldiğini ifade ederek, “Bizim amacımız Akdeniz bölgesinde Antalya’dan sonra ikinci büyük havalimanı olma hedefine ulaşmaktır” dedi.

İRAN DIŞ HAT SEFERLERİ 7 GÜNE ÇIKARILACAK

Demir, “7 gün Isparta – İstanbul gidiş geliş, 5 gün dış hat seferlerinden İran, dış hat seferleri havalimanımıza inmektedir. Temmuz ayından itibaren İran Dış Hat Seferleri 7 güne çıkarılacak. Haftada 5 dış hat seferlerinden İran uyruklu bin 500 yolcu gelmektedir. Bunlar servislerle anlaşma yaptığı Antalya ve çevresindeki otellere gitmektedir. Geçen yıla göre yüzde 30.14 artış sağlayan dış hat seferlerimiz gerek iç ve dış seferleri uçak trafiğimizi oldukça iyi bir duruma getirmektedir. Yolcu konforu bakımından oldukça iyiyiz.

ENGELSİZ HAVALİMANI VE YEŞİL KURULUŞ BELGESİNİ ALDIK

Biz 2013 yılında engelsiz havalimanı belgesini aldığımızdan sonra 2014 Şubat ayında da yeşil kuruluş belgesi aldık. Bu uluslararası anlaşmaların hükümlerini yerine getirmek demektir. Havalimanımızda en büyük eksiklik gümrük müdürlüğünün olmaması. Yani hava hudut kapısı bulunmaması. Gümrük idaresinin bulunmamasından dolayı mobil olarak gümrük hizmetleri verilmektedir.  Bu da dış hat seferlerinden gelen yolcuları mağdur duruma düşürmektedir. Artık havalimanımız uluslar arası her türlü trafiğin bulunduğu bir havalimanıdır. Bizim amacımız Akdeniz bölgesinde Antalya’dan sonra ikinci büyük havalimanı olma hedefine ulaşmaktır. Bundan da başarılı olacağımızı tahmin ediyorum” dedi.

HANGARDA AYDA İKİ UÇAĞIN BAKIMI YAPILIYOR

Demir “Uçak boyama hangarı ve bakımı yapılmaktadır. Ayda ortalama olarak bir iki uçağın bakımı yapılmaktadır. Ayrıca pilot okulunun eğitimi verilmeye başlandı. 18 ayda 50-60 öğrenci mezun oldu. Türkiye’nin her yerinden öğrenci geliyor. Bu eğitim Ortadoğu hattı Çin’den dahi öğrenci geliyor” dedi.

BİNLERCE İRAN’LI TÜRKİYE’YE AKIN EDİYOR

Türkiye’ye gelen İranlı turist  çiftle yaptığımız söyleşide, “Bizim ülkemizde kadın erkek denize giremez. Aynı zamanda başı açık hiçbir kadın dışarıda gezemez. Bizler Türkiye’ye gelmemizin en büyük gerekçesi burada Türkiye’de özgürce dolaşıyoruz, özgürce denizlerde yüzüyoruz. Bu bakımdan Türkiye çok güzel. Onun için ülkenizin kıymetini iyi bilin. Yalnız Antalya ve çevresinde kaldığımız otellerden çok memnun değiliz. Buralarda İranlı turistlere daha iyi hizmet verirlerse memnun olacağız. Zaten bizim en büyük turistlik yerimiz Türkiye’dir. Bir sene içerisinde binlerce İranlı vatandaşımız Türkiye’ye akın etmektedir. SD Havalimanında bize gösterilen ilgi ve yakınlığa teşekkür ederiz” dedi.

 

Bu haber 869 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...