Uyuşturucu Operasyonunda 5 tutuklama

6 Ekim 2012 13:56

Isparta Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonla uyuşturucu madde ticareti yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 5 kişi tutuklandı.

Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Antalya'dan getirilen uyuşturucu maddenin Isparta'da satıldığı bilgisi üzerine çalışma başlattı.

Bir süre devam eden araştırmanın ardından operasyon düzenleyen ekipler, uyuşturucu madde ticareti yaptığı öne sürülen kardeşler M.Ö. ve M.Ö'yü gözaltına aldı. Zanlıların ifadeleri doğrultusunda soruşturmayı genişleten ekipler, zanlılara uyuşturucu madde satılması sırasında aracılık yaptığı iddia edilen İ.P.E, O.R. ve B.H'yi de yakaladı.

Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; “Emniyet Müdürlüğümüz Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, uyuşturucu madde ticareti, sevkiyatı, kullanılması ve yaygınlaşmasını önlemek amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında;

İlimizde yerleşik M.Ö. ve M.Ö. isimli kardeşlerin organizasyonunda Antalya ilinden ilimize getirilen uyuşturucu maddenin ilimizde satıldığı yönünde alınan bilgiler doğrultusunda yapılan çalışmalarda şüpheliler ile irtibatlandıkları belirlenen bağımlı şahıslar yakalanarak haklarında “kullanmak için uyuşturucu madde satın almak suçu şüphesiyle soruşturma işlemi yapılmış,

Soruşturma sürecinde M.Ö. ve M.Ö. isimli şüpheliler kendilerinden uyuşturucu madde satın almak isteyen kişilerle doğrudan görüşmek yerine İ.P.E., O.R. ve B.H. isimli kişileri aracı olarak kullandıkları tespit edilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışma 04.10.2012 günü sonlandırılarak adı geçen şüpheliler yakalanmıştır.

Teşekkül halinde uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapmak, başkalarına vermek ve satmak suçlarından haklarında hazırlanan soruşturma evrakı ile birlikte mevcuden Isparta Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen şüphelilerden M.Ö, İ.P.E., M.Ö., O.R., ve B.H. isimli şüpheliler sorguları akabinde tutuklanmıştır.

İlimiz genelinde uyuşturucu maddenin yaygınlaşmasını önlemek amacıyla ve güvenli çevre huzurlu toplum için, uyuşturucu madde tacirleri ve uyuşturucu madde kullanıcılarına yönelik operasyonlara kararlılıkla devam edilecektir” denildi.

 

 

Bu haber 1062 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...