Daha temiz bir Eğirdir için çalışmalar sürdürülüyor

1 Temmuz 2014 15:18

Eğirdir Belediyesi Park ve Bahçe, Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri “ Daha İyi Yaşanılabilir Eğirdir” için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl’ün talimatı ile ekipler yaz dönemine yoğun çalışma temposuyla devam ediyor. Fen İşleri ve Park-Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, kent merkezi ve mahallelerdeki yeşil alan, park, meydan, refüj ve belediye hizmet alanlarının eksiklerini giderirken Temizlik İşleri Müdürlüğü yaz aylarında koku oluşumunu önlemek amacıyla çöplerin 19:00-21:00 saatleri arasında toplanılmasını sağlamak için vatandaşları uyarmaya devam ediyor.

Eğirdir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri çalışmalar kapsamında, farklı mahallelerde kilit taşı tamiri ve kaplama, kaldırım ve yol düzenleme çalışması yaparken metruk binaların yıkımı ve kimi inşaatlardan arta kalan molozları da mahallelerden çıkarıyor. Köprübaşı mevkiinde bulunan rekreasyon alanının piknik ve mangal alanına çevrilmesi işlemi devam ederken, Sağlık Ocağı civarındaki konutların arkasında istinat duvarı örülme çalışmaları yapılıyor. Ekipler ayrıca çarşı merkezinde ve mahallelerde trafiği olumsuz yönde etkileyecek kaldırımların düzenlenmesi çalışmalarına da hız verdi.   Ekipler, yağmur suyu ızgaralarının tamir ve temizliğini de sürdürmekte olup,  başkanlıkça kentsel dönüşüm çalışmalarına da  hız verildiği bildirildi.

Sıcak geçmesi beklenen Ramazan ayında, vatandaşların rahat nefes alıp dinlenebileceği yeşil bir Eğirdir için çalışan Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri de ilçedeki park, bahçe ve yeşil alanlarda yenileme, budama ve düzenleme çalışmaları yapıyor. Bu kapsamda Eğirdir- Konya karayolu kenarında bulunan refüjlere çiçek dikimi yapılırken, kent merkezinde ve mahallelerde ağaç ve çalıları budayıp sulama ve ot temizliği yanı sıra, Eğirdir stadı futbol sahalarındaki çimlerin bakım ve onarım çalışmalarına başlandı.  Belediye fidanlığında mevsimlik çiçeklerin üretimi ve dikimini de yapan ekipler, sürücü ve yayaların görüş açısını engelleyip tehlike yaratan ağaç ve çalıların budanmasını da aralıksız sürdürüyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ise görev alanındaki bölgelerde hizmet ve çalışmalarına aralıksız devam ederken, belediyeden talep edilen kurum ve kuruluşların ortak kullanım alanlarında genel temizlik çalışması yapıyor. İlçe sınırındaki 25 mahallenin temizliğini yapan ekipler, Yeni Mahalle’de bulunan derenin temizlenmesi, sokakların süpürülmesi ve Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl’ün talimatı ile yaz aylarında koku oluşmaması için 19.00 -21.00 saatleri arasında vatandaşların evsel atıklarını içi ve dışı dezenfekte edilen araçlarla sağlıklı bir şekilde topluyor.  

Bu haber 678 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...