Kene Isparta’da can aldı

1 Temmuz 2014 15:28

Yenişarbademli İlçesinde çobanlık yapan 71 yaşındaki Gültekin Gencer, şiddetli karın ağrısı ve ateş şikâyetiyle başvurduğu hastanede Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’nin (KKKA) pozitif çıkması sonucu yaşamını yitirdi.

Edinilen bilgiye göre geçtiğimiz Perşembe günü Yenişarbademli ilçesinde çobanlık yaptığı öğrenilen 71 yaşındaki Gültekin Gencer, şiddetli karın ağrısı ve ateş şikâyetiyle Isparta Devlet Hastanesi Gastroenteroloji servisinde GİS kanaması tanısıyla tedavi altına alındı. Hasta ertesi günü yoğun bakım ihtiyacı nedeniyle Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanın burada da aynı tanıya yönelik tedavisi sürerken, yapılan tetkiklerinde KKKA'nın pozitif çıktığı görüldü. Hasta bu sabaha karşı yaşamını yitirdi.

AÇIK RENKLİ ELBİSELER GİYİN

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Akçam, söz konusu vakada en başından beri kene ısırma veya keneyi koparma gibi bir öykü olmadığını söyledi. Akçam, ancak yapılan teknik sayesinde KKKA hastalığı teşhisi konulabildiğini belirterek, "Israrla sorulmasına rağmen hastanın vücuduna kene yapışması, yapışan keneyi koparması gibi bir bilgi edinilemedi. Tetkiklerde KKKA virüsü taşıdığı görüldü. Hasta farkında olmadan kene ısırmasına maruz kalmış olabilir. Hastalığın çok geç evresinde hastaneye başvurulmuş. Bu durumda tedaviye yanıt almak çok zor" dedi.  Akçam,  bu dönemde özellikle hayvancılıkla uğraşanların ve de tarım arazilerine gidenlerin, kenelerin kolay fark edilmesi için açık renkli elbiseler giymeleri gerektiğini, vücutta açık yer kalmamasına özen göstermelerini, pantolon paçalarının çorabın içine konulması gerektiğini, eve dönüldüğünde vücudun her tarafı ve elbiselerin kontrol edilmesi gerektiğini söyledi.

 

Bu haber 767 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...