Altınbaşak kendi rekorunu kırdı

1 Temmuz 2014 15:30

2014 LYS’de Altınbaşak Liseleri ilk 50’de 3 öğrenci ve ilk 1000’de 18 öğrenci ile önemli bir başarıya imza attı.

İlimizin başarılı okullarından olan Altınbaşak liseleri bu yıl da önemli dereceler elde eti. 2014 LYS sonuçlarına göre Isparta Altınbaşak okullarında ilk 1000’de 141 derece ile ilimizi gururlandıran bir başarıya imza attı.

TÜRKİYE 6’NCISI ALTINBAŞAKTAN

Öte yandan Altınbaşak Anadolu Lisesi öğrencisi Abdullah Furkan Çetin 2014 LYS’de Y-TM2 VE Y-TM3 puan türlerinde Isparta 1’incisi ve Türkiye 6’ncısı oldu. Elde edilen bu başarılar sonrası açıklamada bulunan Özel Altınbaşak Liseleri Müdürü Lütfü Tunç, “Ramazan günü bayramı erken yaşıyoruz diyebiliriz. LYS sonuçları açıklandı. Altınbaşak yine ciddi bir başarıyla kendine yakışan çizgide devam etmekte. Başarıda devamlılık esas. Geçen yıllardaki hem kitlesel hem de ferdi başarılardan sonra bu yıl da ferdi başarılarda ilk 50’de 3 öğrencimiz var. Türkiye 6.lığı gibi Isparta şartlarında hiç küçümsenmeyecek ciddi bir başarıya sahibiz. İlk 1000’de de 18 öğrencimiz var. Birçok ilde Isparta’nın nüfusundan fazla olan illerde ilk 1000’de 1-2 öğrenci ya çıkıyor, ya çıkmıyor. Bu başarı eğitim ve ilim şehri olmuş Ispartamızın tescili anlamına geliyor. İlk 1000’de 141 derecemiz var. Bu da son derece önemli.

“BU LYS’YE ÖZEL OKULLAR DAMGA VURDU”

Bu LYS’ye özel okullar ve özel dershaneler damga vurdu.  Bunun da ayrı bir önemi var gibi görünüyor. Mutlaka özel ilgi gösterirseniz ve ekstra yaparsanız bunun karşılığını alıyorsunuz. Bir Altınbaşaklı liste yayınlasanız bir de Altınbaşak’sız liste yayınlasanız fark çok açık görülüyor. Altınbaşak’ı çıktığınız zaman çok zayıflıyor ve düşüyor. Dolayısıyla bu okulların önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Bu başarılar kendiliğinden olmuyor. Ciddi çalışılması gerekiyor. Şuanda liselerimizde 11’den 12’ye geçen öğrencilerimiz ders görüyor. Sporda bir deyim var; Deplasmandan alınan 3 puan 6 puan değerindedir diye. Başkaları tatile girdiğinde siz performansı 2’ye katlıyorsunuz. Şuan okullarımızda öğretmen ve öğrencilerimiz ders yapıyor. Başarılarımızın altında yatan sebeplerin başında bu geliyor” dedi. 

“OKULUM VE DERSHANEM SAYESİNDE BAŞARDIM”

Türkiye 6’ncısı olan Abdullah Furkan Çetin ise başarısının sırrını şu şekilde açıkladı; “12. sınıf zor ve stresli bir dönem. Bir kişinin tek başına bunun üstesinden gelmesi zor. Bu konuda okulum ve dershane bana çok yardımcı oldu. Onların katkılarıyla bu başarının geldiğine inanıyorum. Derece Allah’ın nasip etiği bir şey. İlk 100 ve 500 için çalışıyorduk ama ailenin, hocaların duasını almak önemli. Dershaneye gitmeseydim bu puanı alabileceğimi düşünüyorum. Çünkü belli bir çalışma prensibim yoktu. Bu konuda eksikliklerim vardı. Dershane ve okul bana bu çalışma prensibini kazandırdı. Hocalarımızın düzenlediği yoğun programlar sayesinde evde de pek çalışma vaktim olmuyordu. Zamanımın çoğu okulda geçtiği için evde çalışma şansım pek fazla yoktu” şeklinde konuştu.

İLK 1000’E GİREN ÖĞRENCİLER

1. Abdullah Furkan Çetin

2. Yunus Emre Kaygısız

3. Mustafa Burak Ayhan

4. Zeki Said İncekara

5. Ramazan Bahadır Küçük

6. Muhammed Akif Erkoç

7. Mert Avcu

8. Mustafa Kubilay Kara

9. Muhammed Fatih Doğan

10. Muhammed Furkan Yaldız

11. Ömer Faruk Tay

12. Talha Can Korkmaz

13. Burak Düden

14. Merve Demirci

15. Ayşenur Gündoğmuş

16. Raziye Kısacık

17. Salih Pamukçu

18. Seher Büyükyılmaz

Bu haber 1000 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...