“Fitre ve zekâtlarla ayakta duruyoruz!”

1 Temmuz 2014 15:37

Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, yine bir Ramazan Ayı’na dertli, boynu bükük girdiklerini söyledi. Ersal, bugün kendilerine bunları reva gören çalışanların yarın emekli olacaklarını da unutmamalarını istedi.

Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, Emekliler Haftası dolayısıyla, dün dernek binasında basın toplantısı düzenledi. Ulu Önder Atatürk’ün emekliye ayrıldığı 30 Haziran 1927 tarihini Emekliler Günü, o haftayı da Emekliler Haftası olarak kutladıklarını açıklayan Ersal, “Derneğimizin İl genelinde 9641 üyesi bulunmaktadır. Amacımız hür, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti anlayışı içinde emeklilerin hakkını korumak ve onların geleceğiyle ilgili yönlendirmeler yapmaktır” dedi.

YARDIMLARLA AYAKTA DURAN BU İNSANLAR SİYASİLERİN

VERDİĞİ SÖZLERİ TUTMALARINI BEKLİYOR

Öte yandan emeklilerin maddi sıkıntılar içinde olduğundan bahseden Ersal, şunları söyledi; “Emeklilerin hakkını vereceğiz, enflasyona ezdirmeyeceğimiz diyenler, yıllarını bu ülkenin her kademesinde vermiş ve emekli olmuş, emeklilerimizin yüzdeli zamlarla avutmuşlardır. Hepsi geçim sıkıntısı içinde bulunduğumuz emeklilerimiz verilen bu TÜFE’den doğan, ne olduğunu bile anlayamadığımız bu zamlar elimize geçmeden kaşıkla verilip, kepçeyle alma misali, tüpe, doğalgaza, oduna kömüre, elektrik ve ulaşım ile gıda maddelerine gelen zamlarla erimiştir. Tüketici kredileriyle yaşayan icra dairelerinden çıkamayan, belediye ve sosyal yardımlaşma vakıflarından yardım almaya çalışan, fitre zekâtla ayakta duran bu eli öpülesi insanlar siyasilerden meydanlarda verilen sözlerin arkasında durulmalarını istemektedirler.

DERNEĞİMİZE ÜYE OLANLARA BAZI ÖZEL İNDİRİMLER TANINIYOR

Derneğimiz olarak 2000 yılı sonrası emeklilerin intibaklarının verilmesini, banka promosyonlarının çözülmesini, çalışan emeklilerin kesilen sosyal destekleme priminin kaldırılmasını, hastanede alınan katkı paylarının kaldırılmasını istemekteyiz. Derneğimize üye olan emeklilerimize bir nebzede olsa ekonomik katkıda bulunmak amacıyla üye kimlik kartlarını göstermek şartlarıyla; özel hastanelerle anlaşmalar yaparak, katkı paylarında ve tedavilerinde indirim sağlandı. Bazı alışveriş merkezleriyle anlaşmalar yapılarak gıda ürünlerinde yiyecek ve giyecek indirim sağlandı. Akaryakıt bayileri ile anlaşma yapılarak benzin, tüp, mazot alımlarında indirim sağlandı. Taksitle kömür ve kurbanlık temin edilmektedir.

ÇALIŞANLAR DA BİR GÜN EMEKLİ OLACAKLAR

Emekli, dul ve yetim kardeşlerim bu az da olsa sağladığımız maddi imkânların faydalarını alabilmeniz için üye olmayan emeklilerimizin derneğimize gelerek üye olmalarını ve birlik beraberlik içinde bulunmamızı sizlerden rica ediyorum. Önümüzdeki 2014 Temmuz zammını bizlerin içinde bulunduğu durum ve mübarek Ramazan ayı göz önünde bulundurularak, bizleri mağdur edip namerde muhtaç etmeyecek şekilde yüzdeli değil, seyyanen zam verilmesini istemekteyiz. Bugün bizlere bunları reva gören çalışanların yarın emekli olacağı düşüncesiyle bütün emeklilerimizin emekliler günün kutlarım.”

 

Bu haber 676 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...