“Isparta’da emekli ve genç çok fazla Dinamizmle tecrübeyi birleştirelim”

1 Temmuz 2014 15:42

Vali Vahdettin Özkan, Isparta’nın emekli ve gençlerden oluştuğunu ve bu yüzden avantajlı bir şehir olduğunu söyledi. Özkan, “Isparta’da hem dinamik hem de eğitilmiş bir nüfus var. Kadirşinas Isparta halkının büyüklerine teveccühü de birleşince kompozisyon tamamlanıyor” dedi.

Türkiye Emeklileri Derneği Şube Başkanı Abdulkadir Ersal ve yönetimi Emekliler Haftası dolayısıyla dün Vali Vahdettin Özkan’ı makamında ziyaret etti. 95 bin çalışanı 72 bin emeklisi olan bir şehirde yaşadıklarını belirten Ersal, 9461 üyelerinin bulunduğunu açıkladı. Isparta’nın bir emekli şehri olduğuna dikkat çeken Ersal, “Biz de emeklilerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.

“ISPARTA’DA EMEKLİ VE GENÇLERİN ÇOKLUĞU

İLİMİZ AÇISINDAN BİR AVANTAJ”

Öte yandan emeklileri köşelerine çekilmiş emekli olarak görmediklerini belirten Vali Özkan da, “Gerçekten sosyal refah düzeyinin yükseltilmesi, kalkınma sürecinin iyileştirilmesi, gençlerimiz ve emeklilerimizle belli bir hayat stilinin yakalanması belli bir potansiyelin sağlıklı bir şekilde paylaşımıyla ilgilidir. Siz tecrübeli çalışanların bu tecrübelerinden istifade ederek gelecek nesillere bu tecrübelerin aktarılması bizim için önemli bir alan. Isparta ilimiz emeklilerin ve öğrencilerin fazla olduğu bir şehir. Bunlar aslında ilimiz açısından bir avantaj. Hem dinamik hem de eğitilmiş bir nüfus var. Hem de bu dinamizmi, bu eğitimi tecrübe, akıl ve mantıkla çerçeveleyecek emeklilerden müteşekkir bir şehir. Bu esas itibariyle şehrin düzeni ve daha da kalkınması için beşeri sermaye açısından baktığımızda bizim açımızdan bir zenginlik. Buna sadece ekonomik gözle bakılamaz. Aynı zamanda sosyal, gelenekler ve insani anlamda böyle nitelikli insanların olması ve onların tecrübelerini bizlere aktarması önemli. Ayrıca toplumun kadirşinas Isparta halkının büyüklerine teveccühü de birleşince kompozisyon tamamlanıyor” diye konuştu.

 

Bu haber 641 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...