“Yapılabilecek en iyi düzenlemeyi yaptık”

1 Temmuz 2014 15:44

Vali Vahdettin Özkan, okul dönüşümleri kapsamında birçok okulun statü değiştirmesi konusuna açıklık getirdi. Özkan, bu kararın günübirlik bir karar olmadığını belirterek “Katılımcı bir anlayışla en mükemmeli neyse onu yapmaya çalıştık. Geçiş dönemlerinde bazı olumsuzluklar ortaya çıkabiliyor” dedi.

Bilindiği üzere Milli Eğitim Müdürlüğü bazı okullarda dönüşüm yapılacağını açıklamış ve bunun üzerine mahalle sakinleri tarafından pek çok kez eylemler yapılarak durum protesto edilmişti. Bunun üzerine ne yapılacağı merak ediliyordu. Vatandaşları ve yetkilileri rahatlatan açıklama Vali Vahdettin Özkan’dan geldi. Özkan, bu işin iki boyutunun bulunduğunu belirterek “Okul düzenlemeleriyle ilgili bakanlığımız tarafından oluşturulmuş bir mevzuat var. Bu mevzuatı hukuksal olarak uygulamamız lazım. Diğer illerimizde uygulanmış durumda. İşin böyle hukuki bir boyutu var. İkincisi pedagojik olarak eğitim alanında 1. Sınıfa giden bir öğrenci ile 8. Sınıfa giden bir öğrencinin aynı binada kalması aynı lavaboya kullanması hem fiziksel olarak hem de sunulan hizmetler yelpazesi açısından farklılık arz ediyordu. Bunun ayrıştırılması lazım” dedi.

GÜNÜBİRLİK ALINMIŞ BİR KARAR DEĞİL

Öte yandan son zamanlarda özellikle bakanlığın ve hükümetin fiziki alt yapının iyileştirilmesi, dersliklerin artırılması, teknolojik altyapının artması ve pedagojik iyileştirmelerin tüm illerde uygulandığını ve Isparta’da da uygulanacağını açıklayan Özkan, şunları söyledi; “Bu karar günübirlik alınan bir karar değil. 2-3 ay öncesinde başlayan bir çalışma. Genelde tüm mahallelerden, öğrencilerden, velilerden, eğitim hizmetinin gereklerinden bize intikal eden hususları Milli Eğitim Müdürlüğüne illettik. Onlar da sürekli düzelttiler. Belki 2 ay önceki taslak ortaya çıkmış olsaydı, 20-30 tane itiraz eden okul olacaktır. Ama biz mümkün oluncaya kadar nasıl düzeltiriz, öğrenciler, veliler, öğretmenler daha az mağdur olabilir diye sürekli üzerinde çalışıldı ve öneriler alındı. En son şuanda itiraz eden 3-4 okulumuz kaldı. İnanın yapılabilecek en iyi düzenleme budur. Bunu da düzenlemeye kalksak domino taşları gibi bu sefer diğer taraflar etkilenecek.

MUTLAKA HER VELİ KENDİNE GÖRE HAKLI

AMA EN MÜKEMMELİ YAPMAYA ÇALIŞTIK

Mutlaka oradaki öğrenciler, veliler ve aileler kendi açılarından haklıdırlar. Çocuğu daha yakın bir okula giderken daha uzak bir okula gidecek. Ama uzaklık çok fazla değil. İlkokul öğrencileri yerinde kalacak. Daha az mağduriyet ne ise biz onu yapıyoruz. Biz hukuken bunu uygulamamız lazım. Bir yandan da eğitim hizmetleri ve pedagoji bunu gerektiriyor.

Tek tek öğrenci, okullarımız açısından herkes kendi açısından haklı olabilir ama tüm il düzeyinde baktığımız zaman en mükemmeli neyse onu yapmaya çalıştık. Katılımcı bir anlayışla bu yapıldı. Milli Eğitim bir günde bu kararı almadı. 2-3 ay bunun üzerinde çalışıldı. Sürekli çevreden gelen talepler alındı. Bunlardan uygulanabilir olanları değiştirdik ve kabul ettik. Ama buna rağmen illerde derslik sayısı arttıkça itirazı olan okullarda daha sağlıklı bir mekanizmaya ulaşabiliriz. Geçiş döneminde bu tür hususlar olabilir.” 

Bu haber 682 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...