Batı Akdeniz´de istihdamın en düşük, En çok işsizin olduğu il Isparta

2 Temmuz 2014 16:04

TÜİK, 2013 yılı işgücü istatistiklerine göre Isparta'da istihdam edilebilecek nüfusta her yüz kişiden 9'u işsiz. Bu arada Isparta, Batı Akdenizde istihdamın en düşük, işsizliğin en yüksek olduğu il olarak ortaya çıktı.

2013 yılı işgücü istatistikleri açıklandı. Verilere göre ilimizde işsizlik yüzde 8.7. Yani çalışma çağındaki her yüz kişiden yaklaşık 9'u işsiz geziyor.  Zaten Batı Akdeniz  illeri arasında en yüksek işsizlik oranı da Isparta'da.  Burdur'da işsizlik oranı 6.9 iken Antalya'da 7.9. olarak açıklandı. Üç ilde işsizlik oranı,  Türkiye ortalaması olan yüzde 9.7'nin altında yer alıyor.

Batı Akdnezi illerinde istindamın da en düşük olduğu il  Isparta oldu. Antalya'da her yüz kişiden 52,9'u istihdam edilirken, Burdur'da istihdam oranı yüzde yüzde 54,9 olarka gerçekleşti. ısparta'da ise yüz kişiden 49,5'i istihdam edilebildi. Burdur istihndam oranıyla Türkiye genelinde istihdamın en yüksek olduğu ilk 5 il arasında yer aldı. Batı Akdeniz'de istindam yüzde 52.4 ortalamasıyla Türkiye ortalaması olan yüzde 45,9'un üzerinde yer aldı.

 Isparta'da iş gücüne katılma oranında da bölgesinde sonunucu sırada.   İlimizde işgücüne katılma oranı yüzde 54,2 olarak açıklandı.  Antalya işgücüne katılmada yüzde 57.5 oranını yakalerken, işgücüne katılmada Burdur yüzde 58.9 ile  Batı Akdeniz'de ilk sırada yer aldı.  

 

Bu haber 662 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...