Tarım arazileri artık bölünemeyecek

4 Temmuz 2014 18:11

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen, tarım arazilerinin 6537 sayılı Kanun ile artık belirlenen büyüklüklerin altında ifraz edilemeyeceği, hisselendirilemeyeceğini, hazine taşınmazlarının satış işlemleri hariç olmak üzere pay ve paydaş adedi artırılamayacağını duyurdu.

Tarım arazilerinin giderek küçülmesi ve gerektiği gibi kullanılamaması dolayısıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca, devrim niteliğinde bir kanun hayata geçirildi. Kanunun detaylarını aktaran il Müdürü Cenk Şölen, “İlimizde yüzlerce dönüm tarım arazisi, yanlış toprak işleme, hatalı sulama ve bilinçsizce yapılan tarımsal uygulamalar ve miras yoluyla parçalanmalardan dolayı zarar görüyor ve kullanılamaz hale geliyordu. Bunun önüne geçmek için Bakanlığımızca tarım arazileri artık belirlenen büyüklüklerin altında ifraz edilemeyecek, hisselendirilemeyecek, hazine taşınmazlarının satış işlemleri hariç olmak üzere pay ve paydaş adedi artırılamayacak. İl ve ilçelerin yeter gelirli tarımsal arazi büyüklükleri bölge farklılıkları göz önünde bulundurularak İlimizde belirlenmiştir” dedi.

“6537 SAYILI KANUN DEVRİM NİTELİĞİNDE”

Öte yandan bu Kanunun yayımı tarihinde mirasçılar arasında henüz paylaşımı yapılmamış tarımsal arazilerin devir işlemleri, önceki kanun hükümlerine göre tamamlanacağını bildiren Şölen, “Bu kanundan önce konuyla alakalı açılmış davalar da önceki kanun hükümlerince sonuçlandırılacaktır. Devir işlemlerinde İki yıl harç muafiyeti getirilecek gerektiğinde bu süre 2 yıl uzatılabilecek. Görevimiz; Toprak varlıklarımızı, yok etmeden, kirletmeden verimli ve sürdürülebilir bir şekilde kullanmak, gelecek nesillerimize verimli olarak bırakmak olmalıdır. Bu bakımdan 6537 sayılı Kanun devrim niteliğindedir” diye konuştu.

Bu haber 672 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...