“Merkezimize gelip de etkilenmeyen insan nadirdir”

4 Temmuz 2014 18:14

Halk Eğitim Merkezi Müdürü M. Emin Arseven, Yılın Kaliteli Ekibi kategorisinde Türkiye 3’üncüsü olmalarının altında yatan sırrı açıkladı. Arvesen, “Devletin memuru, vatandaşın işçisidir. Biz bu düsturu benimsiyoruz. Merkezimize gelip de hem bina yapımızdan hem de ekibimizden etkilenmeyen insan nadirdir. Başarımızı buna borçluyuz” dedi.

Yılın Kaliteli Ekibi kategorisinde Türkiye 3’üncüsü olan Halk Eğitim Merkezi, Isparta’ya büyük bir gurur yaşatmıştı. Merkez Müdürü M. Emin Arseven, yakaladıkları bu başarının altında yatan sırrı açıkladı. Yatırımı hep ekibine yaptığını ve bundan da dolaylı olarak gelen kursiyerlerin etkilendiğini belirten Arseven, “Halk Eğitim Merkezi’nin Isparta’da son 3-4 yıldır varlığı belli oldu” dedi.

“HER YIL HEM BEYNEN HEM DE

FİZİKİ ANLAMDA DEĞİŞİYORUZ”

Her yıl yeni şeyler katmaya çalıştıklarını açıklayan Arseven, “Hem beynen hem de fiziki anlamda değişikliklere imza atıyoruz. Yöneticilerimizin kişilerle olan ilişkileri öğretmenlerin kursiyerlerle birlikteliğini sağlayarak çoğu şeyi başardık. Davranış çok önemli. Ama tam uygulayabiliyor musunuz? Bu çok önemli. Biz yatırımımızı insana yapıyoruz. Biz en başından bu yana kaliteyi yakalamaya çalıyoruz” diye konuştu.

“HER KURUM BİZİM KADAR İSTİHDAM SAĞLASA İŞSİZLİK KALMAZ”

Öte yandan hobi kurslarının yanı sıra istihdama da büyük katkı sağladıklarını bildiren Arseven, “Geçtiğimiz yıl 1574 kişi bizden aldığı belgeler sayesinde istihdam edilmiş. Bu bizim için büyük bir gurur. Her kurum bizim gibi çalışsa Isparta’da işsizlikken bahsetmeyiz. İstihdama büyük katkıda bulunduk” şeklinde konuştu.

“ISPARTA, HEM’İN VARLIĞINDAN SON 3-4 YILDIR HABERDAR OLDU”

Diğer taraftan vatandaşların Halk Eğitim Merkezi’nin varlığından son 3-4 yıldır haberdar olduklarını belirten Arseven, “Şimdi daha geniş bir alana geçtik ve kurs alanlarımızın hepsini standartların üzerine çıkardık. Atölye havası getiriyoruz. Benim için yerleşim çok önemli. Kursiyer burada eğitim alıyorsa hakkıyla almalı ve işe yaramalı. Sadece belge almalı. Biz buna dikkat ediyoruz” dedi.

“BAŞARIMIZIN SIRRI İNSANA YAPTIĞIMIZ YATIRIM”

Son olarak başarılarının altında yatan sırrın insana yaptıkları yatırım olduğunu ifade eden Arseven, “Biz hem kurum çalışanlarına hem de kursiyerlerimize bu yatırımı yapıyoruz. Biz çözüm buluyoruz. En basitinden kursiyerimize kurs saatleri uymuyor. Biz o zaman kurs saatlerimizi 1 kişi bile olsa o kursiyerimize göre ayarlamaya çalışıyoruz ki gelen kişi eğitiminden yarım kalmasın. Bu da vatandaşlarımızın hoşuna gidiyor. Amacımız; İnsana hizmet etmek. Devletin memuru, vatandaşın işçisidir. Biz bu düsturu benimsiyoruz. Halk Eğitim Merkezi’ne gelip de hem bina yapımızdan hem de ekibimizden etkilenmeyen insan nadirdir. Başarımızı buna borçluyuz” diye konuştu.

 

 

Bu haber 640 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...