Ücretsiz ders kitaplarından özel okul öğrencileri ile engelliler de faydalanacak

4 Temmuz 2014 18:40

İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında il genelinde 970 bin 486 kitap dağıtılacağını bildirdi. Bu yıl farklı olarak özel okullardaki öğrencilere de ücretsiz ders kitabı dağıtılacağını ifade eden Can, “Görme engellilerine yönelik Braille alfabesiyle hazırlanan kitaplar da ders yılı başlangıcında masalarda olacak” dedi.

2013 yılı Mayıs ayında Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü görevine başlayan  İlyas Can, ilimizin kendisinden öncede eğitimde başarılı bir il olduğunu söyledi. Geçmişteki başarıdan dolayı görev yapanlara teşekkür eden Can, “Bunu dillendirmekte benim görevim. Göreve başladığımda önümüzdeki yıllarda benim katkım olduğunu hepimizi göreceğiz demiştim. Bir yıllık çalışmalarımızla arkadaşların başarılarına gölge düşürmedik.  1 yılda artan bir grafikle milli eğitimdeki çalışmalarımızı devam ettirdik” dedi.

FATİH PROJESİ 2 YIL İÇİNDE TÜM OKULLARDA UYGULANACAK

Bu arada okullarda yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren İlyas Can, Fatih Projesi kapsamında şuana kadar 4998 tablet bilgisayar dağıtımı yapıldığını belirtti. Can, “Ayrıca 686 etkileşimli tahta kurarak, 38 çok fonksiyonlu ağ yazıcı ve 38 doküman kamera hizmete girdi. 2014 ekim ayına kadar 908 etkileşimli tahta kurulumu yapılacak.  147 okulumuzda da çok fonksiyonlu ağ yazıcısı dağıtımı başladı. Temmuz ayı içerisinde bunu tamamlayacağız. 2 yıl içinde de ilimiz genelindeki tüm okullarda Fatih Projesi’ni hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.

TAŞIMALI EĞİTİME 6 MİLYON HARCANDI

Öte yandan 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında İl genelinde 6500 öğrenciyi taşıdıklarını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, “Öğrenci taşıması için 6 milyon lira para harcadık. Bu  öğrencilerin tamamına öğlen yemeği verdik” dedi.

ÖZEL OKUL VE GÖRME ENGELLİ ÖĞRENCİLERE MÜJDE

2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında 970 bin 486 ders kitabını ücretsiz olarak öğrencilere dağıtacaklarını belirten Can, kitapların 17 Ağustos’ta geleceğini ve 18 Ağustos’tan itibaren okullara gönderilmeye başlanacağını bildirdi. Ücretsiz ders kitaplarında bu yıl farklı bir uygulama yapılacağını kaydeden Can, şunları söyledi: “Bu yıldan itibaren özel öğretim kurumlarına da ücretsiz ders kitaplarını dağıtacağız. Ayrıca görme engelli öğrencilerimize Braille baskılı kabartmalı kitaplarını dağıtacağız.”

HAYAL DAHİ EDEMEZDİK

Son olarak okulların fiziki şartlarının son derece iyi olduğunu ifade eden Can, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bundan 10 yıl önce bir ildeki okulların fiziki altyapısının bu şekilde olacağını hayal dahi edemiyorduk. O zaman böyle bir hayal kursaydık eğitimdeki tüm sorunları aşmış varsayardık. Ama geldiğimiz noktada eğitimde sorunlarla mücadele ediyoruz. Çünkü eğitim ve dünya değişiyor. Tüm toplumdaki motor gücü biziz. Bu anlamda biz sorunlarla boğuşuyoruz. Eğitim varılacak bir nokta değil. Eğitim yolda olmak demek. Biz sürekli önümüze hedefler koyacağız. Bu hedeflere ulaşmak için mücadele edeceğiz. Kıyamete kadar eğitimde çalışanlar sorunlarla mücadele ediyor olacak.”

 

Bu haber 661 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...