‘’Isparta’da yapılacak çok iş varmış!’’

5 Temmuz 2014 13:23

Çiçeği burnunda SGK İl Müdürü Mustafa Durgut, hedeflerini açıkladı. Durgut, 38 yıllık Ankara bürokrasi tecrübesine güvendiğini belirterek, ‘’Isparta’da aylık bağlamada, işverenin primlerini yatırmasında ve davranış konularında büyük sıkıntılar yaşanmış. Biz günlük iş yaparak vatandaşın talebine en geç 1 hafta içinde dönmeyi planlıyoruz’’ dedi.

SGK İl Müdürü Mehmet Bayram’ın ardından Isparta’ya atanan ve 38 yıldır Ankara’da üst kademelerde görev yapan Mustafa Durgut, geçtiğimiz hafta Çarşamba günü görevine başladı. Görevine başlayalı daha 10 gün olmasına rağmen müdürlükte yaşanılan büyük sıkıntıları hemen tespit ettiğini bildiren Durgut, yol haritasını hazırladığını söyledi.

‘’TEMEL HEDEF; VATANDAŞIN

TALEBİNE HEMEN CEVAP VERMEK’’

Nerede sıkıntıların yaşandığını tespit ettiğini ve bu anlamda ekibiyle görüştüğünü belirten Durgut, ‘’Gördüm ki bir şeylere müdahale etmem gerekiyor. Bugüne kadar çok şey yapılmış. Ama aylık bağlama ve hizmet almada büyük noksanlıklar var. Öyle ki bilgisayara girişler bile oldukça sıkıntılı olmuş. Ayrıca sistem çok yavaş işliyor. Hemen bir format hazırladım ve arkadaşlarıma verdim. Şimdi hedefimiz 3 gün içinde aylık bağlamak. Bu 1 haftaya da uzayabilir. Şimdi ise 1 ay geçmesine rağmen sonuç alınamıyor. Ben memurumu hızlandırıp geri kalan zamanını da kendine vakit ayırmasını, düşünmesini sağlayacağım’’ dedi.

‘’İŞVERENLE OLAN DİYALOGUMUZU DÜZELTECEĞİZ’’

Öte yandan işverenle olan diyaloglarda sıkıntılar yaşandığını ve öncelikle davranış konusunu çözeceğini bildiren Durgut, ‘’Biz karşımızdaki insanı korkutmamalıyız. Onu aksine kazanmalıyız. İcra konuları var. Adamın ekmek teknesini elinden alırsan sana ne borcunu ödeyebilir ne de hayatını idame ettirebilir. Vatandaş kurumdan çıkarken kızarak çıkıyorsa biz yanlış yapıyoruz demektir. Ama buradan yüzü gülerek çıkıyorsa biz o zaman işimizi yapıyoruz demektir’’ diye konuştu.

YENİ BİNADA SIKINTI VAR

Son olarak tadilata giren ve yenilenen binalarında sıkıntılar olduğunu da ileri süren Durgut, ‘’Yeni binamızda da sıkıntı var. Biraz acele edilmiş. Yaklaşık 2 milyon TL gibi bir para harcanmış. Ama acele edilmeseydi ki Belediye’den arsamıza yeni bir arsa almışız 4 milyon TL’ye sıfır bina yapılırmış. Ayrıca bina 2 aydan önce de biteceğe benzemiyor. Bunu da aşacağız. Yeni yerimize geçtikten sonra her şey daha farklı olacak. 26 şefliğin tüm unsurlarında günlük olmayı istiyorum. Vatandaşım bunu hissedecek. Ama yeni binamıza geçtiğimiz zaman’’ şeklinde konuştu.

 

Bu haber 749 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...