Yemeklik Dane Baklagiller Çalışma Grubu Isparta’da

7 Temmuz 2014 15:55

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü’ne bağlı Araştırma Enstitülerinde yürütülen çeşit geliştirme, yetiştirme tekniği, zararlı ve hastalıklar konularındaki araştırma ve demonstrasyon çalışmaları ile kademeli tohumluk üretim çalışmalarının Tarımsal Araştırma Master Planı ve Tarımsal Araştırma Yönetimi Uygulama Kılavuzu hedefleri doğrultusunda uygulanmasını izlemek, değerlendirmek, işbirliği eş güdümü sağlamak, bu konudaki Enstitü uygulamalarını yerinde görmek amacıyla, 16-20 Haziran 2014 tarihleri arasında Ankara, Konya, Karaman, Isparta, Burdur, Eskişehir güzergahında “Yemeklik Dane Baklagiller Gezici Çalışma Grubu” tarafından yapılan proje izleme çalışmaları durağı Isparta oldu.

Otuz araştırmacı ve teknik elamandan oluşan “Yemeklik Dane Baklagiller Gezici Çalışma Grubu” İsparta’nın Gelendost İlçesinde çiftçiler tarafından üretimi yapılan kuru fasulye, nohut, kırmızı ve yeşil mercimek tarlalarını gezerek yerinde incelemeler yaptı. Çiftçilerin sorunları dinlenerek çözüm önerileri getirildi.

Çalışma grubu; Bölgemiz çiftçilerine Nohut Antraknozuna dayanıklı, verimi ve kalitesi yüksek çeşitlerin üretilmesini önerdi. Yetiştiricilikle ilgili teknikler hakkında bilgiler verildi.

 

 

Bu haber 603 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...