Fizik Bölümü öğrencisine Özgen Berkol Doğan Ödülü Verildi

7 Temmuz 2014 16:01

Süleyman Demirel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı mezunu Gülden Dağhan, Özgen Berkol Doğan Bilim Ödülü’nü almaya hak kazandı.

Özgen Berkol Doğan'ın adını yaşatmak amacıyla her yıl SDÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü öğrencilerinden bölüm birincisine Özgen Berkol Doğan Bilim Ödülü veriliyor. Bu yıl bu ödüle SDÜ Fizik Bölümü’nden birincilikle mezun olan Gülden Dağhan layık görüldü Dağhan’ın lisansüstü eğitimini yüksek enerji alanında yapması halinde bursu devam edecek.

“ÖZGEN BERKOL DOĞAN BİLİM ÖDÜLÜ” NEDİR?

Isparta'nın Keçirborlu ilçesine bağlı Türbe Tepe mevkiinde 30 Kasım 2007'de meydana gelen ve 7'si mürettebat 57 kişinin öldüğü uçak kazasında hayatını kaybeden Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü Araştırma Görevlisi Özgen Berkol Doğan'ın babası Prof. Dr. Nevzat Doğan, SDÜ Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Semiha Bahçeli'ye bir mektup göndererek, "Her yıl bölümünüzden birincilikle mezun olan öğrenciye Berkol Doğan Bilim Ödülü Plaketi ve 500 TL para ödülü vermek ve bu öğrencimizi ömür boyu yapacağı bilimsel çalışmalarda, gücümüz yettiği kadar desteklemek istiyoruz" talebinde bulundu.

Bunun üzerine fakülte, Özgen Berkol Doğan'ın adını yaşatmak amacıyla her yıl SDÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü öğrencilerinden bölüm birincisine Özgen Berkol Doğan Bilim Ödülü verilmesini kararlaştırdı.

 

 

Bu haber 749 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...