SDÜ Öğrencileri Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Proje Yarışmasında Birinci Oldu

7 Temmuz 2014 16:02

TÜBİTAK’ın üniversite öğrencileri arasında düzenlediği proje yarışmalarında, 1007 başvuru arasından seçilen en iyi projelerin sahiplerine, ödülleri verildi.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) tarafından düzenlenen “2241/B Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Proje Yarışması”, “2238 Üniversite Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması” ve “2242 Lisans Öğrencileri Yazılım Projeleri Yarışması”na bu yıl 1007 proje başvurusu alındı.

Yarışmaya, Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aynur Gül Karahan’ın danışmanlığında katılan Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencileri Zahide Çetin, Ayşegül Tekeli, Merve Dilara Harmancı, “2241/B Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Proje Yarışması”nda büyük başarı elde etti.

Üniversite öğrencilerini temel ve uygulamalı bilimlerde çalışmalar yapmaya teşvik etmek amacıyla düzenlenen ve binlerce projenin yer aldığı yarışmaya "Bakteriyel Selülozun Dondurma Yapımında Kullanımı" başlıklı proje ile katılan SDÜ öğrencileri birinci oldu.

2241/B SANAYİ ODAKLI LİSANS BİTİRME PROJELERİ YARIŞMASI

Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Projeleri Yarışması’nda ise bitirme tezi aşamasındaki lisans öğrencilerinin hazırladığı, sanayinin bir sorununu çözmeyi hedefleyen bitirme projeleri yarışıyor. Bu yarışma kapsamında sanayide uygulama potansiyeli olan ürün, yöntem, süreç iyileştirme veya geliştirmeye yönelik araştırma konularındaki projeler değerlendiriliyor. Yarışma, ürün, süreç geliştirme ve alan özel ödülleri olmak üzere 3 kategoriden oluşuyor.

 

 

Bu haber 635 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...