SDÜ İletişim’den bir iyi bir kötü haber

7 Temmuz 2014 16:08

Yaklaşık 3 yıl önce açılan ancak akademisyen yetersizliği nedeniyle bir türlü eğitim-öğretime başlamayan SDÜ İletişim Fakültesi nihayet yeni akademik yılda öğrenci kabul edecek. Ancak fakültede sadece bir bölümün öğrenci almasına izin verildi.

Üniversite tercih işlemleri 7-17 Temmuz tarihleri arasından ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden yapılabilecek. Süleyman Demirel Üniversitesi’ne 2014-2015 eğitim-öğretim yılı için 16 bin 865 kontenjan verildi. Bu kontenjanlar içerisinde en sevindirici gelişme İletişim Fakültesi’nde yaşandı. 2011 yılında kurulan SDÜ İletişim Fakültesi, geçen 3 yılın ardından ilk kez öğrenci kabul edecek. Bugüne kadar akademisyen eksikliği nedeniyle bir türlü eğitim-öğretim hayatına başlayamayan İletişim Fakültesi’ne 130 öğrenci kontenjan ayrıldı.

SADECE 1 BÖLÜME İZİN VERİLDİ

Ancak ÖSYM, SDÜ İletişim Fakültesi’nin sadece Halkla İlişkiler Bölümü’ne öğrenci alınmasına onay verdi. Halkla İlişkiler Bölümü’ne 65, Halkla İlişkiler Bölümü İkinci Öğretime 65 olmak üzere toplam 130 kontenjan tahsis edildi. İlk kez öğrenci kabul edecek bölüm için taban puan açıklanmadı. İletişim Fakülteleri’nde bulunan Radyo, Tv ve Sinema, Gazetecilik ve Görsel İletişim Tasarımı bölümleri için SDÜ’ye henüz onay çıkmadı. Diğer bölümlerin öğrenci kabul edememesinin sebebi olarak akademisyen eksikliğinin gösterildiği ileri sürüldü.

 

Bu haber 1144 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...