KPSS Başvuruları başladı

9 Temmuz 2014 18:33

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) önlisans ve lise düzeyinde girecek adaylar için başvuruları bugün itibariyle başladı. Başvurular 24 Temmuz'da sona erecek.

2014 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS-Ortaöğretim/Ön Lisans), ön lisans düzeyinde 27 Eylül 2014 tarihinde, ortaöğretim düzeyinde 28 Eylül 2014 tarihinde, 2014-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans kapsamında uygulanacak olan Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT-Ortaöğretim/Ön Lisans) ise 18 Ekim 2014 tarihinde yapılacak.

Sınava başvurma işlemleri (DHBT'ye ortaöğretim veya ön lisans düzeyinde katılacaklar dahil), 8-24 Temmuz 2014 tarihlerinde yapılacak. Başvurular, başvuru merkezlerince yürütülecek. Başvuru merkezleri ÖSYM'nin http://www.osym.gov.trİnternet adresinde yayımlanacak. Başvuru süresi uzatılmayacak.

2014-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans'a, ortaöğretim ve ön lisans mezunları ile mezun olabilecek durumda olan adaylar girecekler. Bu durumda olan adaylardan, Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin de bu sınav ile birlikte Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine (DHBT-Ortaöğretim/Ön Lisans) katılmak için başvuru yapmaları zorunlu olacak. Başvuru süresi içinde başvurusunu tamamlamayan adayların, 27-28 Eylül 2014 tarihlerinde yapılacak 2014-KPSS'ye ve 18 Ekim 2014 tarihinde yapılacak Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine (DHBT) katılmaları mümkün olmayacak.

ADAYLAR BAŞVURUDAN ÖNCE SINAV ÜCRETİNİ YATIRMIŞ OLACAK

Adaylar başvurudan önce sınav ücretini yatırmış olacak. Sınav ücretini yatırmak sınava başvuru için yeterli olmayacak. Sınav ücretini yatırmış olduğu halde başvurusunu kılavuzda belirtildiği şekilde tamamlamayan adayların başvurularını başvuru süresi içinde tamamlamaları gerekecek. Sınav ücretini yatırmış olsa bile sınava başvuru işlemini kılavuzda belirtildiği şekilde tamamlamayanların sınava katılmaları mümkün olmayacak.

İnternet'ten bireysel başvuru yapacak adayların başvurularının tamamlanabilmesi için onay kodunu sisteme girmeleri, başvuru ekranında "Başvuru işlemi başarıyla tamamlandı." açıklamasını mutlaka görmeleri ve aday başvuru kayıt bilgilerinin bir dökümünü yazıcıdan edinmeleri gerekecek.

Başvuru Merkezi aracılığı ile başvuru yapan adaylar, Aday Başvuru Kayıt Bilgilerinde yer alan başvuru bilgilerinin doğruluğunu kontrol etmek amacı ile görevli tarafından kendilerine verilen çıktıyı kontrol ettikten sonra çıktı üzerinde yer alan Onay Kodunu görevliye bildirecekler ve görevli onay kodunu sisteme girdikten sonra başvuru tamamlanacak. Onay kodu girilmeyen başvurular tamamlanmayacağı için geçersiz olacak.

İNTERNET'TEN BİREYSEL BAŞVURULAR 24 TEMMUZ'DA SON

Başvuru merkezleri, resmi iş gününde ve resmi iş saatlerinde başvuru alacaklar. İnternet'ten bireysel başvurular 24 Temmuz 2014 tarihinde saat 23.59'da sona erecek. Başvurusunu tamamlayan tüm adaylar, başvuru süresi içinde ÖSYM'nin İnternet sayfasında bulunan Aday İşlemleri Sisteminden (ais.osym.gov.tr) başvuru bilgilerini mutlaka kontrol etmeli, başvurusunun tamamlandığını teyit ederek sınavın diğer aşamalarında gerekebileceğinden aday başvuru kayıt bilgilerinin yazıcıdan bir dökümünü edinmesi gerekecek.

Sınava katılmak isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna, başvurma süresi içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşacaklar. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacak. 2014-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans Kılavuzunda; başvurma, sınav, değerlendirme ve yerleştirme ile ilgili ayrıntılı bilgiler yer alacak. Sınava başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekecek.

ÖSYM, sınava girecek adayları başvurularını tamamladıktan sonra başvuru süresi içinde ÖSYM'nin http://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden başvuru bilgilerini kontrol etmeleri konusunda uyardı.

 

Bu haber 556 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...