Mimar Sinan Camii’ndeki İftar yemeğine protokol de katıldı

9 Temmuz 2014 18:35

Mimar Sinan Camii’nde 3 yıldır sürdürülen fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlara iftar yemeği ikramımızı bu Ramazan’da da devam ediyor.

Ramazan Ayının, Isparta’da birlik ve beraberlik içinde geçirilmesini, diğer taraftan insanlar arasındaki hayırseverliği ve dostluğu da pekiştirmesini sağlamak amacıyla Cuma günü yapılan iftar programına protokol üyeleri de katıldı.

Vali Vahdettin Özkan, Merkez Valisi Musa Çolak, Isparta eski Milletvekili Yakup Üstün, İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, İşkur İl Müdürü Hüseyin Ergin ve Nüfus Müdürü, İşadamları Ali İhsan Altınok ve Mehmet İpekçi, Mekke Eğitim Vakfı Başkanı Halil İbrahim Ertuç katıldılar.

Mimar – Sinan Camii İmam – Hatibi, Memur – Sen İl Temsilcisi ve Diyanet – Sen Isparta Şube Başkanı Osman Akçil burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Ramazan Şerifi etkinlikleri çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanlığı tavsiyeleri doğrultusunda camilerimizin sadece namaz kılınan ibadet yapılan yer olması yanı sıra çeşitli etkinliklerin sosyal aktivitelerinde yapıldığı dinimizin diğer emirlerin de yerine getirildiği sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın merkezi haline gelen mekanlar olması doğrultusunda yaptığımız bu hayırlı hizmette ramazan ayının başından itibaren sonuna kadar her akşam iftar yaptırmak suretiyle muhtaç kimselere oruç açtırmak suretiyle bu sene başlayan bu güzel adımımızı her sene yaparak gelenek haline getirmeyi istiyoruz. Bu güzel olay ilk defa bu sene Mimar Sinan camide yaklaşık 300 – 350 kişi ye ulaştı. Ümit ediyoruz seneye Isparta’da belirli camilerimizin avlusunda olması gelemeyen uzakta olan kardeşlerimizin yanında olmak. Biliyorsunuz Ramazan ayı başlayalı bir hafta oldu ve yine bilindiği gibi bu mübarek ayın bitmesine son 10 gün kala teveccüh namazları kılınıyor. Bizde bu noktadan hareketle ayın son on gününe girildiği geceden itibaren Mimar Sinan Camimizde Türkiye’de belki eşine rastlanmayan bir örnek çalışma daha yaparak iki yıldır olduğu gibi teveccüh namazı kılmak için camimize gelen vatandaşlarımıza namazlarını kıldıktan sonra sahur yemeği de ikram etmeye başlayacağız. Camimizde verdiğimiz bu iftar yemeklerinin günlüğü yaklaşık 2 bin TL’ye bir ay boyunca da 60 bin TL’ye mal oluyor. Bu konuda hayırsever işadamlarımız büyük destek veriyorlar ve bizim bu iftarı fakir ve muhtaç vatandaşlarımıza vermemize vesile oluyorlar. Ben buradan tüm hayırsever vatandaşlarımızdan Allah razı olsun diyor ve onlara teşekkürlerimi sunuyorum”.

Vali Vahdettin Özkan da, “Bilindiği gibi Ramazan ayı oruç ayıdır ve biz Müslümanlar için çok önemli bir aydır. Bu ayda oruç tutmanın yanı sıra bir çok sosyal dayanışma ve yardımlaşma örnekleri de görmek mümkündür. İşte bu örneklerden birisini de bugün burada görüyor ve yaşıyoruz. Bu Camimizde 3 yıldır her Ramazan ayında fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlarımıza iftar yemeği veriliyor. Bu son derece önemli ve takdir edilecek bir konudur. Onun için ben gerek cami yetkililerimizi gerekse bu konuya maddi destek veren hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Camide verilen iftar yemeklerine destek veren hayırsever işadamlarından Mehmet İpekçi ise; “Osman Akçil hocamızın üç yıl önce Mimar Sinan’da böyle bir fikrim var diye konuyu bizimle paylaşmasına ben kendi şahsım olarak bu duyarlı davranışına duyarsız kalamazdım. İşte o günden bu yana 3 yıldır camimizde bu iftar yemeklerini veriyoruz ve inşallah bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Biz bu işi geleneksel hale getirmek istiyoruz” dedi.

 

Bu haber 667 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...