AK Partililerin dalgınlığına geldi

9 Temmuz 2014 18:44

İl Genel Meclisi’nde muhalefetin bugüne kadar maddelerini bir türlü kabul ettiremediği birleşimlerde bu kez tam tersi bir durum yaşandı. 2 sandalyesi bulunan CHP’nin ortaya attığı önerge MHP’liler tarafından kabul görürken AK Partililer red vermedi. Böylelikle muhalefetin bir önergesi ilk defa kabul edildi.

İl Genel Meclisi Temmuz ayı ilk birleşiminde ilginç olaylar yaşanmaya devam etti. Değirmen taşı önergesinin ardından bu kez de AK Partililer ilk kez muhalefetin vermiş olduğu bir önergeye red vermeyerek maddenin oy çokluğuyla geçmesine vesile oldu. CHP Gönen İl Genel Meclis Üyesi Kamil İçöz, Gönen İğdecik köyü ile Uluborlu ilçesi İleydağı köyü arasındaki yolun asfaltının toprak kayması sonucu çökmesi ile  bir kısım yerlerinın bozulduğunu bu nedenle yolun 2015 yılı asfalt ve onarım programına alınması konusunda önerge sundu. Bunun üzerine İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat önergenin  gündeme alınıp alınmaması konusunu oylamaya sundu. MHP ve CHP kabul oyu verirken, AK Parti grubundan kimse elini  kaldırmayınca, CHP'nini önergesi kabul edilmiş oldu.

 “KARAMBOLDEN GOLÜ YEDİNİZ” ESPRİSİ

Önergenin kabul edilmesinin ardından AK Parti üyeleri arasında kısa süren bir şaşkınlık yaşandı. Bu duruma MHP'lilerden 'Karambolden golü yediniz' şeklinde espriler geldi. Bazı MHP'li üyeler CHP'li İçöz'ü kutladı. Ancak İçöz'ün kabul edilen önergesinin, ilgili komisyonlarda görüşüldükten sonra  uygun görülüp görülmeyeceği bilinmiyor.

 

Bu haber 610 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...