Bir değirmen taşından 7 köy mağdur oldu!

9 Temmuz 2014 18:46

İl Genel Meclisi Temmuz ayı birleşimleri ilginç bir önergeyle açıldı. Aksu İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Yalçın, Yakaavşar Köyü'nde bulunan değirmenin taşlarının aşınıp un öğütmemesi üzerine konuyu Meclis gündemine taşıdı. Yalçın, bu sebeple 7 köyün mağdur olduğunu belirtti.

İl Genel Meclisi'nin temmuz ayı oturumlarında Meclis gündemine ilginç bir önerge taşındı. Önergenin sahibi AK Parti Aksu İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Yalçın oldu. Yalçın, ilçeye bağlı Yakaavşar Köyü değirmenindeki taşların aşınmasından dolayı un öğütülemez hale geldiğini, bu nedenle değirmenden hizmet  alan 7 köyün mağdur olduğunu  söyledi.

7 KÖY MAĞDUR OLDU

Yalçın verdiği önergede 1994 yılında açılan mülkiyeti Yakaavşar Köyü tüzel kişiliğine ait un ve bulgur değirmeninin 20 yıldır  Yakaavşar ve çevresindeki 7 köye hizmet verdiğini belirterek, "Bu süre zarfında değirmenin un öğüten taşları dişene dişene bitmiş ve un öğütülemez hale gelmiştir. Bu nedenle Yakaavşar ve çevresindeki 7 köy mağdur durumdadır. Hasat zamanın gelmiş olmasından dolayı  vatandaşların un ve bulgur ihtiyaçlarının bir an önce karşılanması ve mağduriyetlerinin giderilmesi için değirmenin taşlarının  acele olarak değiştirilmesi gerekmektedir"  diye konuştu.

BİR DEĞİRMEN TAŞI 10 BİN TL

Yalçın'ın önergesi Mecliste kabul edilirken değirmen taşlarından her birinin 10 bin TL’ye yakın maliyetinin olduğu öğrenildi.

 

 

 

 

Bu haber 827 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...