2. OSB ile yeni çevre yolunun yeri belli oldu

9 Temmuz 2014 18:51

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, uzun tartışmalara sahne olan 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planını’nın son şeklini alarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na onaya gönderildiğini bildirdi. Engin, yeni planda en çok merak edilen yeni çevre yolu ve 2. OSB’nin de yerinin belli olduğunu söyledi.

Isparta’nın gelecek 25 yılını hedef alan 1/100.000 ölçekli Yeni Çevre Düzeni Planı, onay için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderildi. Isparta’nın geleceğini etkileyecek olumsuz hiç bir hususun kalmadığını belirten BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, bugüne kadar plana 102 itiraz yapıldığını ve Türkiye’nin hiç bir ilinde böyle bir farkındalık örneğinin bulunmadığını ileri sürdü. Planın katılımcı bir anlayışla, demokratik mantıkla yapıldığına dikkat çeken Engin, “Plan şu anda onaya gönderildi. 1 ay içinde onaylanmak zorunda. 15-20 gün sonra onaylanıp gelmesini bekliyoruz” dedi.

2. OSB VE YENİ ÇEVRE YOLUNUN YERLERİ BELLİ OLDU

Öte yandan Çevre Düzeni Planında yeni çevre yolu konusunda tartışmaların yaşandığını ve bu konuda iki görüşün ortaya çıktığını aktaran Engin, “İki görüş vardı; Biri şehre çok yakından geçsin deniliyordu, diğeri de 5-6 kmdaha uzaklıktan geçen gerçek bir çevre yolu olsun denildi. Şehrin dış sınırlarını belirleyen bir çevre yolu olsun denildi. Bu kararlar ışığında yeni Çevre Yolu Sav’dan başlayarak Bozanönü’nden geçecek ve GÖLTAŞ’ın oraya çıkacak. Çevre yolunu şehir içi yol gibi algılamamak lazım. Çevre yolu; Şehre bir nevi vizyon kazandıran bir projedir. Şu an için planlanmış bir güzergah yok ama genel bir kaanat var. Bekleyip göreceğiz. Diğer taraftan 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin de İstanbul Yolu üzerinde bir çimento fabrikasının ilerisinde verimsiz arazilerde planlanıyor. Proje onaylanınca herşey ortaya çıkacak” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 649 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...