Lejant ile ilgili ortak çalışma

9 Temmuz 2014 19:02

Isparta Belediyesi, İmar Yönetmeliğinde meydana gelen değişikliklere uyum sağlamak için imar planlarındaki mevcut lejant hükümlerinin en iyi şekilde tekrar düzenlenmesi amacıyla çalışma başlattı. Yapılacak çalışmalar için Mimarlar Odası’ndan da görüş alınıyor.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya belediye bürokratları ile Mimarlar Odası Başkanı Zafer Sağlam ve oda yöneticileri katıldı.

Isparta Belediyesi yapacağı her çalışma öncesinde konunun muhatapları arasında yer alan sivil toplum kuruluşlarının da görüşlerini alıyor. Bu kapsamda lejant hükümlerinin ele alındığı ve çalışması gerçekleştirilecek olan imar konusuyla ilgili olarak da ilk etapta Mimarlar Odası’nın görüşlerine başvurulurken, ortak akıl ile en uygun kararın verilmesi hedefleniyor.

Gerek belediye bürokratları, gerekse Mimarlar Odası’nın yapacağı ortak çalışmalar ardından Isparta’nın menfaatleri doğrultusunda en doğru kararı verme çabasında olduklarını söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Çıkacak en iyi sonucun ardından alınan kararlar Meclisi’mizin onayına sunulacak” dedi.

Lejantlarda düzensizliklerin bulunduğunu ve en iyi olduğunu düşünmediğini dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, belediye bürokratları ve Mimarlar Odası arasında ortak çalışma yapıldığını aktardı. Lejant hükümleri ile ilgili ana konunun ortaya çıkarılıp en sağlıklı karar verme çabasında olduklarını dile getiren Başkan Günaydın, “Mimarlar Odası ile birlikte ortak bir karar alma çabasındayız. Lejant belirlendikten sonra belediye meclisimize onay için sevk edeceğiz” şeklinde konuşurken, mecliste alınacak olan kararında Çevre ve Şehirciliğe onaya sunulacağını kaydetti.

 

 

Bu haber 643 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...