“AK Parti İl Başkanı Zabun muhtarlara şantaj yapıyor!”

9 Temmuz 2014 19:08

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, AK Parti İl Başkanı Osman Zabun’un, Cumhurbaşkanlığı seçim çalışması yürüttüğü ilçelerde muhtarları “Erdoğan’a oy vermezseniz hizmet gelmez” şeklinde tehdit ederek şantaj yaptığını ileri sürdü.

İlk turu 10 Ağustos tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi, Isparta’da hareketli günler yaşanıyor. 5 partinin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleyen İl Başkanları ile AK Parti İl Başkanı arasında gerilim artarak devam ediyor. Son olarak CHP İl Başkanı Vedat Şenol,  AK Parti İl Başkanı Osman Zabun’la ilgili şantaj iddiasında bulundu.

“GELENDOST’TAKİ TOPLANTIDA MUHTARLARA ŞANTAJ YAPMIŞLAR”

Şenol, “AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik ilçelerde mahalle ve köy muhtarlarını toplayıp önümüzdeki Cumhurbaşkanı seçimlerinde Başbakana oy vermezseniz hizmet gelmez şeklinde tehdit etmiş. Gelendost'ta yaptığı toplantıda bu bilgiyi edindik. Orada muhtarlarla toplantı yapmışlar. Seçim sonuçlarını değerlendirmişler. İstedikleri başarıya ulaşamayınca Isparta hedefini anlatıp ardından Başbakana oy istemişler.  Oy istemeleri normal ama tehdit etmesi, şantajda bulunması bir siyasi partinin İl Başkanına yakışmaz.

“ŞANTAJ YAPACAĞINA VATANDAŞLARIN SORUNUNU ÇÖZSÜN!”

Gelendost'tan aldığım bilgiye göre Gelendost'ta sulama birliğinin elektrik borcu yüzünden suları kesik. Burası bir tüzel kişilik. Tarımın merkezinde suların kesik olması olacak şey değil. Burada büyük bir sorun var. Sayın Zabun muhtarlara şantaj yapacağına bu sorunların çözümüyle uğraşsın. Vatandaşa hizmet edecekse bu şekilde etsin” dedi.

ZABUN, BAŞBAKAN'IN AĞZIYLA KONUŞUYOR

Zabun’un, muhalefete yönelik “Dün halk Cumhurbaşkanını seçecek irade de değil diyenler bugün hangi yüzle oy isteyecekler” açıklamasına da cevap veren Şenol, “Ortak adayımıza da dil uzatmış. Demokrasiye inanan bir İl Başkanı bunları söylemez. Aynı Başbakan’ın ağzından konuşuyor. Cumhurbaşkanı seçimi değil sanki. Başbakan, Erzurum'da miting yapıyor. Ekmeleddin Bey'e değil, CHP'ye MHP'ye saldırıyor. Ben askerlerin başında başkomutan olacağım icra makamının başı olacağım diyor. Anayasada bellidir. İcra makamının başı hükümettir. Sen yetkisiz, sorumsuz bir devlet başkanı olacaksın. Neyi hayal ediyorsun? Ekmeleddin Beyin'in anlattığı Cumhurbaşkanı nasıl olacak onu takip edin. Pozitif bir görüntü veriyor. Hiç bir ayrım yapmadan herkesi kucaklayacağını, 76 milyonun Cumhurbaşkanı olacağını anlatıyor. Sayın Erdoğan CHP ve MHP'yi bir kenara ayırıp bunları düşman ilan ediyor. Sanki bu partilere oy verenler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değil. Tam bir diktatör gibi davranıyor” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 785 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...