“Bu zamlar vatandaşı zor duruma düşürmüştür”

8 Ekim 2012 19:09

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Antalya Milletvekili Mehmet Günal ve Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz TBMM ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Milletvekili Korkmaz, son yapılan zamların vatandaşları zor durumda bıraktığını söyledi.

Son zamanlarda yapılan zamları değerlendiren MHP milletvekilleri, zamların dar gelirli vatandaşları etkilediğini belirttiler. Konuyla ilgili açıklama yapan Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz; “Bu zamlar vatandaştan doğrudan tüketim üzerinden alınan vergilere yapılmıştır. Tüketim üzerinden alınan dolaylı vergilerin yüzde 70’ler civarında kalması, gelir dağılımdaki adaletsizliği de körüklemektedir” dedi. Elektrik ve doğalgaza yapılan zamların üretim maliyetlerine doğrudan yansıdığını ifade eden Günal, temel tüketim maddelerinin de zamlanmasının beklediklerini kaydetti.

Basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplandıran MHP Milletvekilleri, dün TBMM’de kabul edilen tezkereyi değerlendirdi. Türkiye’ye ve Türk milletine yapılacak hür türlü saldırıya karşı MHP olarak devletin tüm gücüyle karşı konulmasına her zaman destek vereceklerini söyleyen Şandır, “Bu ülkeye kimse saldırmaya cesaret edememelidir” dedi. Türkiye’nin bütün gücüyle karşı çıkması gerektiğini belirten Şandır, tezkerenin bunun için çıkartıldığını söyledi. Türkiye’de hiç kimsenin, hiçbir kurumun ve hiçbir siyasi partinin savaş istemediğini kaydeden Şandır, “Bu tezkere bir savaş tezkeresi değildir. Türkiye saldırıldığı takdirde buna karşılık vermesi için Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sınır ötesi operasyon yapmasına bir anayasal mecburiyet vardır. Bu yerine getirilmiştir. Bu bir savaş tezkeresi değildir. Buna Türkiye ve Türk Milletine kimse saldırmaya cesaret etmemelidir. Türkiye’nin caydırıcı gücü, Türkiye’nin önleyici gücü ortaya konulmuştur. Buna ihtiyaç vardır. Bu asla saldırganlık ifade etmez. Zaten BM’nin sözleşmesinin ilgili maddesi Türkiye’ye meşru müdafaa hakkı vermektedir. Ayrıca, Uluslar arası Hukukta yeri olan angajman kurallarına göre Türkiye’nin kendisine baki saldırılara cevap verme hakkı vardır. Türkiye bu hakkı yerine getirmektedir. Akçakale İlçesi’ne yapılan saldırılara üç gün sabredilmiştir” diye konuştu.

“BU TEZKERE BİR İRADE BEYANIDIR.

BU TEZKERE BİR KARARLILIK İFADESİDİR”

Akçakale’ye gelen saldırı noktalarına gereken cevabının verildiğinin altını çizen Şandır, saldırılara cevap verilmesi gerektiğini söyledi. Bundan sonra bu tür saldırılar olursa cevap verileceğinin bütün dünya bu tezkereyle kakarlılığını gördüğünü ifade eden Şandır, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu tezkere bir irade beyanıdır. Bu tezkere bir kararlılık ifadesidir. Bu tezkere Türk Milletinin bu türlü saldırılara karşı bedeli ne olursa olsun sonuna kadar korunacağının ifadesidir. MHP olarak biz bir ayrı hassasiyetimiz daha bulunmaktadır. Bizim gerekçemiz AK Parti’nin gerekçesinden daha farklıdır. Suriye’de yaşanan olaylardan sonra Suriye’nin Kuzeyi’nde bir yönetim boşluğu oluşmuştur. Bu yönetim boşluğu PKK tarafından Barzani desteğinde Suriye yönetimin desteğinde PKK tarafından doldurulmaktadır. Burada Irak’ın Kuzeyi’ne benzer bir siyasi yapılanmanın zemini hazırlanmaktadır. Bu Türkiye’nin milli güvenliğine açık bir saldırıdır. Bunun önlenmesi için Türk Silahlı Kuvvetleri’ne sınır ötesi operasyon yetkisi verilmesi gerekmektedir. MHP dünkü tezkereden bunu anlamıştır ve bunun için evet oyu vermiştir. Biz Irak’ın Kuzey’inde 1 Mart 2003 tezkeresiyle oluşan ortamdan faydalanarak Irak’ın Kuzeyi’nde oluşturulan siyasi yapılanma Türkiye’nin milli güvenliğine bir saldırı merkezine dönüşen o siyasi yapılan bir benzerinin Suriye’de, güney hututlarımız da oluşmasına müsaade edemeyiz. Nasıl müsaade edemeyiz; oluşmasına eğer bu noktada bir gelişme olursa bunun milli güvenliğimize bir saldırı bir tehdit olarak göreceğimizden Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bir müdahalesi ile müsaade etmeyeceğiz. Bu tezkere bunun için çıkartılmıştır ve MHP bunun için bu tezkereye oy vermiştir. Yoksa biz AK Parti’nin Suriye ve dış politikalarını asla desteklemiyoruz. Bu konuda baştan buyana önerimiz var. Türkiye bu iç savaşa taraf olmamalıdır. Taraflar arasında ara bulucu olmalıdır. MHP, Suriye’ye bir askeri operasyon yapılmamasını, Suriye yapılacak bir uluslararası askeri müdahaleye Türkiye’nin katılmamasını, Suriye’ye yapılacak uluslararası bir askeri müdahaleye Türk topraklarının hava sahasının kullandırılmamasını ısrarla talep etmekteyiz. Önerimiz Türkiye, kardeş Suriye’ye bu coğrafyaya sorumluluğu ve kardeşlik sorumluluğunu gereği ara bulucu olması gerekir. Çatışan taraflar arasında Türkiye arabulucu olmalıdır. Ama; AK Parti iktidarı ilk günden taraf olmuştur.”

“OYLAMAYA KATILAN MHP MİLLETVEKİLLERİNİN

TAMAMI ‘EVET’ OYU VERMİŞTİR”

Tezkerenin çok yüksek bir oranla kabul edildiğini belirten Şandır, MHP’de bazı milletvekillerinin görevleri dolayısıyla oylamaya katılamadığını ifade etti. MHP’nin kendi gerekçesi doğrultusunda bu tezkereye evet oyu verdiğini ve tüm milletvekillerinin tamamının evet oyu verdiğini söyledi. MHP ve AK Parti’nin toplamından 57 tane eksik bulunduğunu ve AK Parti’den çok sayıda milletvekilinin ya bulunmadığını yada oylamaya katılmadığını belirten Şandır, teskerenin TBMM’nin üçte ikilik çoğunluğu ile kabul edildiğini ve bunun çok önemli bir sonuç olduğunu söyledi. MHP’nin bu teskereye evet demesinin Türkiye’ye çok önemli bir sonuç getirdiğini ifade eden Şandır, “Yalnız kabul AK Parti oyları ile kabul edilmiş olsaydı bu tezkere ve amacı kapsamında güçsüzleşirdi. MHP’nin kendi gerekçesi ile bu tezkereye evet demiş olmasının Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin elini güçlendirmiştir. Bu tezkerenin caydırıcılık kapasitesini arttırmıştır. Artık Türkiye’ye saldırmak isteyen herkesin bir deha düşünmek mecburiyetinde kalacaktır ” dedi.

 

Bu haber 686 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...