“Turizm yolu neden bozuk?”

10 Temmuz 2014 19:07

İl Genel Meclisi Üyesi Fevzi Özdemir, Antalya Çandır güzergahındaki turizm yolunun mermer kamyonlarının geçmediği halde, neden stabilize olarak bozuk olduğunu, anlamakta güçlük çektiklerini söyledi.

AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Fevzi Özdemir, ilin çevre ve turizm değerlerine yönelik önerge vermeye devam ediyor. Özdemir, son olarak Antalya Çandır güzergahındaki bozuk yolu gündeme getirdi. Sütçüler İlçesine bağlı, Yazılı Kanyon'un turizm cazibe merkezlerinin başında geldiğini,  ayrıca Perge’den başlayarak, Psidia Antiochia ya kadar uzanan Aziz Paulus Hac Yolu güzergahında olduğunu kaydeden Özdemir, " Özellikle; Tabiat Parkı olması sebebiyle yasalar gereği koruma alanları oldukça fazla olan bu alanda, istenilen her şey yapılamamakta, her şeyden önemlisi korunamayan yol sorunu bir türlü bitmemektedir. Her yol bozukluğunu mermer kamyonlarına sebep gösteren bizler, Antalya Çandır güzergahının Turizm yolu olması sebebiyle, mermer kamyonlarının geçmediği halde, neden stabilize olarak bozuk olduğunu, anlamakta güçlük çekmekteyiz. Yeşilyurt güzergahının mermer kamyonlarından ötürü harap olması bu güzergahtan dolaşmaya da müsaade etmemektedir" diye konuştu.   

TURİSTLER SIKINTI YAŞIYOR

İl Özel İdaresinin yol ağında nasıl bir çalışma gösterdiğini, bildiklerini ileten Özdemir, "Özellikle yaz aylarında, böyle nitelikli Turizm bölgelerine pozitif ayrımcılık göstermesi gerekliliğini de istemekteyiz. Gelen yerli ve yabancı Turistlere oldukça yoğun hizmet veren restaurantlarımızın köy ile arasındaki yolunda asfalt olmaması ciddi sorunlar yaşatmaktadır. Bu yol güzergâhının, oldukça yoğun olması sebebiyle İl Özel İdaresine fazlasıyla yük teşkil ettiğini bilmekle beraber, ihale edilmesi veya başka fikirler üretilmesini talep etmekteyiz" dedi. Özdemir'in önergesi Meclis gündemine alındı.

 

Bu haber 587 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...