‘’Reklamın iyisi kötüsü olmaz!’’

10 Temmuz 2014 19:09

Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mahmut Bülbül, geçtiğimiz gün Konsey hakkında bazı iddialarda bulunan CHP İl Başkanı Vedat Şenol’a göndermede bulundu. Bülbül, ‘’Yapıcı eleştirilere her zaman açık olduğumuz bilinmeli. Ancak eleştirmek için konuya yeterince hakim olmak ve konu hakkında bilgi fukarası olmamak gerektiğini vurguluyoruz’’ dedi.

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, geçtiğimiz gün Kent Konseyi’nin Isparta’da hiçbir şey yapmadığını, Belediyenin yan kuruluşu gibi çalıştığını ve hiç kurulmamasının daha doğru olacağını ileri sürmüştü. Bu açıklamanın ardından dün Kent Konseyi yönetimi basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kent Konseyi Başkanı Mahmut Bülbül, gönüllülük esasına göre çalıştıklarını ve her üyenin kendinden, ailesinden ve işinden fedakarlık ederek bu görevi üstlendiğini bildirdi. Bunun öncelikle bilinmesini isteyen Bülbül, şu açıklamayı yaptı;

‘’BİLGİ FUKARASI OLMAMAK GEREKİYOR’’

‘’Yapıcı eleştirilere her zaman açık olduğumuzun bilinmesini, ayrıca eleştirmek için konuya yeterince hakim olmak ve konu hakkında bilgi fukarası olmamak gerektiğini vurgulamak istiyoruz. AKP, CHP ve MHP gibi siyasi partilerimizden bildirilen birer kişi yürütme kurulunda yer almaktadır. Ayrıca Tabip Odası Başkanı, iki Muhtar, Gençlik Meclisi Başkanı, Engelliler Meclis Başkanı ve çeşitli Sivil Toplum Örgütlerini temsilen toplam 13 kişi bulunmaktadır. 11 adet de alt çalışma grubumuz vardır.

‘’AKÇELİ İŞLERLE ALAKAMIZ YOK GÖNÜLLÜLÜK

ESASINA GÖRE ÇALIŞIYORUZ’’

Ben dahil tüm üyeler gönüllülük esasına göre, işlerinden, ailelerinden ve kendilerinden fedakarlık ederek çalışmaktadırlar. Esasen Kent Konseyimizin akçeli işlerle hiçbir alakası olmadığı gibi, Belediye tarafından karşılanmayan birçok giderlerinin de kendilerince karşılandığı bilinmelidir.

‘’BELEDİYENİN VEYA BAŞKA BİR KURUMUN YAN KURULUŞU DEĞİLİZ!’’

Şimdiye kadar yaptığımız tüm çalışmalarda hiçbir zaman Belediyenin veya bir başka kurumun yan kuruluşu olmadığımıza inanarak çalıştık. Konseyin tarafının sadece Isparta olduğunu bir kere daha vurgulamak isteriz. Bu konuda Sayın Şenol’un başka bir değerlendirmesi olacaksa onu da ayrıca değerlendirmek isteriz!

‘’ŞENOL’U ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL’’

Son günlerde kendisinin basına ve görüntülü medyaya verdiği demeçlerini anlamak mümkün olmamıştır. Kuruluşumuzdan bu güne kendisini ve partisini hedef alan herhangi bir hareketimiz olmadığı halde neden konseyi hedef alan haksız ve mesnetsiz eleştirilerde bulunduğunu anlamakta güçlük çekmekteyiz. Sayın Başkanın yerel seçimlerde hezimet derecesinde almış olduğu başarısız sonuçları üzerinde, konseyimizin herhangi bir katkısının olmadığını düşünmekteyiz. Belediyemizce tahsis edilen yeni konsey binamızın açılışı seçim öncesinde planlanmışken tarafsızlık ilkemize uygun olması düşüncesiyle seçim sonrasına bırakılmıştır. Bu durum Konseyin her kesime eşit mesafede olduğunu teyit eden önemli bir göstergedir. Sayın Şenol davet edildiği halde kendi iç işleri ile uğraşmaktan vakit bulup açılışımıza katılamamıştır.

‘’ÇALIŞMALARIMIZ BİTTİKÇE KAMUOYUYLA PAYLAŞACAĞIZ’’

Alt çalışma gruplarımızda; Otoparklar, duble yollar, kentsel dönüşüm, hava kirliliği, doğal felaketler, içme suyu, eğitim ve gençlerimiz madde bağımlılığı gibi çeşitli konularda çalışmalar yapılmaktadır. Bu çalışmaların tümü, sonuçlandığında halkımızla paylaşılacaktır.

Son olarak, Sayın Şenol’un hoş olmayan bir tarzda da olsa, Kent Konseyini gündeme taşımış olması, tanıtımımız açısından faydalı olmuştur. Reklamın iyisi-kötüsü olmaz demişler. Bu nedenle kendisine teşekkür etmeden geçemiyoruz.’’

 

Bu haber 670 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...