‘’Erdoğan seçilirse ülke bölünür’’

10 Temmuz 2014 19:12

MHP, CHP, DP, DSP ve BTP İl Başkanları, cumhurbaşkanlığı seçimindeki ortak adayları Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek amacıyla bir araya gelerek kamuoyuna ortak bir çağrıda bulundular. Başkanlar ‘’Recep Tayyip Erdoğan’lara bırakılacak kadar bu ülkeyi az sevmiyoruz mesajını inşallah 10 Ağustos’ta vereceğiz’’ dediler.

CHP, MHP, DP, DSP ve BTP İl Başkanları, ilk turu 10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi bir araya gelerek ortak adayları Ekmeleddin İhsanoğlu için kamuoyundan destek istediler. Düzenlenen toplantıya; Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 21. Dönem Milletvekili Ramazan Gül, İlçe Belediye Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. İlk açıklamayı Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Vedat Şenol yaptı. Şenol, ilk kez halkın Cumhurbaşkanı’nı seçeceği bir ortamda seçime gidildiğini hatırlatarak, ‘’Bu ülke Tayyip Erdoğan seçilirse bölünecek. Çünkü programları hazır. BDP ve Abdullah Öcalan’la yaptığı pazarlıklar sonucu eğer 2. tura kalırsa, BDP’nin kendilerini desteklemeleri karşılığında Abdullah Öcalan’la ilgili şartların uygulanacağını zaten söylüyorlar. Türk milletine bugüne kadar bunları anlatabilmemiz lazımdı. Ama ne yazık ki ulusal medya bunu vermedi ve tehlikeyi anlatmadı.

‘’TARAFIM DİYOR AMA TARAFSIZLIK

YEMİNİ ETMESİ GEREKİYOR’’

Ekmeleddin Bey seçimi kazanırsa tamamen Cumhuriyet ilkelerine bağlı, rejim yayından çıkmadan, Cumhurbaşkanlığının Mecliste müdahale etmediği bir dönem olacak. Ama Erdoğan seçilirse diktatörlüğe geçilecek. Bunu açıkça söylüyor. Ben tarafım diyor. Ama Cumhurbaşkanlığı yemininde tarafsızlık var. Öyle bir edayla hareket ediyor ki seçildiği takdirde Türkiye’de tüm kurum ve kuruluşlara direkt emir verebileceğini zannediyor. Ama bilmediği bir şey var. Türk milleti böyle zamanlarda hem Cumhuriyete hem de Atatürk’e sahip çıkacak hem de ülkede demokratik hakları oturtacak bir yapıyı muhakkak destekleyecektir’’ dedi.

‘’CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMI NOTERLİK

MAKAMI GİBİ ALGILANMAYA BAŞLANDI!’’

Öte yandan Milliyetçi Hareket Partisi  İl Başkanı İsa Yalçın, Erdoğan’ın tavırları sayesinde Cumhurbaşkanlığı makamının ayaklar altında olduğunu savundu. Bunun tekrar düzeltilmesi için milletin önemli bir karar vermesi gerektiğini ifade eden Yalçın, ‘’Cumhurbaşkanlığı makamı Başbakanın çeşitli toplantılarda sergilediği tavırlara bakılırsa ayaklar altına alınmış ve maalesef bu milletin en aziz bildiği makam olan Cumhurbaşkanlığı noterlik makamı gibi bir olayla algılanmaya başlanmıştır. Bu itibarın tekrar kazandırılması millet adına önemlidir.

‘’FİTNENİN HER AN ORTADA DÖNEBİLECEĞİ BİR DÖNEM YAŞIYORUZ’’

Cumhurbaşkanlığı seçimi için tüm siyasi partiler sorumluluklarını yerine getirmişlerdir. Özellikle CHP, MHP, DP, DSP ve BTP’nin katkılarıyla bu milleti Cumhurbaşkanlığında temsil edecek bir kişi olarak Sayın Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu konusunda mutabakata varılmıştır. O dakikadan sonra da koalisyonun değil milletin adayı olarak çalışmalara başlanmıştır. Biz Isparta’da bu çalışmalara destek vermek amacıyla 5 il başkanı olarak çalışmalara başladık. Süreç çok sıkıntılı bir süreçtir. Çünkü fitnenin her an ortada dönebileceği bir dönem yaşıyoruz. Allah muhafaza bu kişi Cumhurbaşkanı olursa, ayrıca yetkilerimi kullanacağım noktasına gelirse ülkenin geleceğini düşünün. O yüzden hepimiz siyasi kaygılarından uzak olarak Kurtuluş Savaşı’nda Atatürk’ün millete verdiği Kuvay-i Milliye ruhu bugünde vardır ve yaşamaktır. Recep Tayyip Erdoğan’lara bırakılacak kadar bu ülkeyi az sevmiyoruz mesajını inşallah 10 Ağustos’ta vereceğiz’’ diye konuştu.

‘’YÜREKTEN ÇALIŞACAĞIZ’’

Diğer taraftan Demokrat Parti  İl Başkanı Ahmet Şençimen, ayrıştıran değil, birleştiren bir adaylarının olduğunu açıkladı. 5 parti el ele vererek Ekmeleddin İhsanoğlu’nu Cumhurbaşkanı yapacaklarını ifade eden Şençimen, ‘’Kullanılmayan 9 milyon oyumuz var ve bu oyların tamamı bizlere ait. Ne yapıp edip bu oyları sandığa götürürsek bu işi ilk turda bitiririz. Isparta’da muazzam bir çalışma yürüteceğimize inanıyorum’’ şeklinde konuştu.

DEMOKRASİNİN YARA ALMAMASI İÇİN İHSANOĞLU’NU SEÇMELİYİZ

Demokratik Sol Parti  İl Başkanı İsmail Türker ise demokrasinin daha büyük bir yara almaması için Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Cumhurbaşkanı olması gerektiğini belirtti.  Bağımsız Türkiye Partisi  İl Başkanı Cemal Kaplanda birlikteliğin vatana ve millete hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.

 

 

Bu haber 766 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...