Polis MYO rafa mı kalkıyor?

12 Temmuz 2014 13:31

İçişleri Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı yasal çalışma ile polis okulların kapatılarak yeni bir yapılanmaya gidilmesi ve polis yetiştirecek okullara öğrenci alımına yeni kurallar getirileceği öne sürüldü. Bu iddialar doğrulanırsa Isparta’ya getirilmesi planlanan Polis Okulu da rafa kaldırılabilir.

AK Parti Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ve Recep Özel ile dönemin Emniyet Müdürü Mehmet Or'un üzerinde durdukları Polis Meslek Yüksek Okulu (MYO) Projesi sekteye uğramak üzere. 17 Aralık operasyonunun ardından Emniyet bünyesinde gerçekleştirilen değişimler Isparta’yı da vurdu. İlimize yapılması planlanan Polis Meslek Yüksekokulu, çıkabilecek yeni kanunla sekteye uğrayabilir. Isparta’da Sağlık Bakanlığı'na ait eski SSK Hastanesi bina ve arazisinin Polis Okulu ve Hizmet İçi Eğitim Merkezi yapılması için Emniyet Genel Müdürlüğü'ne devrinin gerçekleşmesi için Başbakanlıktan Isparta SGK İl Müdürlüğü'ne talimat gönderildiği biliniyordu. Ancak çıkması planlanan yasayla bu isteğin askıya alınabileceği öğrenildi.

MALİYE BAKANI’NIN ONAYI BEKLENİYOR

Talimatta, eski SSK Hastanesi'nin bina ve arazisinin Emniyet Genel Müdürlüğü'ne şartsız ve karşılıksız verilmesi emredilerek işlemlerin hızlandırılması istenmişti. Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı bürokratları işlemleri hızlandırmak için çalışmalara başlamıştı. Isparta; Polis Okulu ve Hizmet İçi Eğitim Merkezi ile yeni ekonomik ve sosyal kaynağa da sahip olacaktı. Diğer bir iddiaya göre Isparta için büyük bir ekonomik kazanç olacak olan bu okulun Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in engeline takıldığı konuşuluyor. Binanın ve arsanın Sağlık Bakanlığından Emniyet Genel Müdürlüğüne devri için işlemler başlamıştı. Sağlık Bakanlığı devir için Maliye Bakanlığına yazıyı yazmıştı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise şu ana kadar karara imza atmadı. Polis okulu ile birlikte hizmet içi eğitim merkezinin açılması Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bina ile arsanın devrine onay vermesine bağlı. Devir için AK Parti Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ile Recep Özel Bakan Şimşek’e bastırdığı öğrenildi.

 

Bu haber 747 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...