“Tercih etmediğimizi düşman ilan etmeyiz!”

12 Temmuz 2014 13:32

Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay, ülke genelinde yüzde 2,8 yani 1 milyon 300 bin oylarının bulunduğunu ve bu oyların anahtar niteliğinde olduğunu söyledi. Gençay, “Prensiplerimize uygun olanı tercih ederiz. Ama tercih etmediğimizi de düşman ilan etmeyiz. Zaten siyasi mücadelemizi yapıyoruz” dedi.

Şu an siyasi bir mücadele içinde oldukları herkes tarafından bilinen ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde nasıl bir tavır sergileyecekleri herkes tarafından merak edilen Saadet Partisi, kararını 20 Temmuz’da açıklayacak. Bu kapsamda daha önce İl Başkanları Toplantısına katıldıklarını ve herkesin görüşlerini açıkça ortaya koyduğunu belirten Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay, o zaman sadece aday olarak Ekmeleddin İhsanoğlu’nun olduğunu şimdi ise 2 adayın daha ortaya çıktığını bildirdi. 19 Temmuz’da Genel merkezde yeniden bir İl Başkanları toplantısı yapılacağını ve kararlarını da 20 Temmuz’da açıklayacaklarını ifade eden Gençay, sürpriz aday yorumlarında bulundu. Kendileri için 3 ihtimalin bulunduğunu ve karar verirken de adayın boyuna posuna bakarak tercih yapmayacaklarını dile getiren Gençay, şu açıklamalarda bulundu;

“YANLIŞ BİR KARAR ALINSA DA BİZ ONA UYARIZ”

“Geçen ay il başkanları toplantısı yaptık. Tüm il başkanları görüşlerini belirtti. O zaman aday olarak sadece Ekmeleddin İhsanoğlu vardı. Şuanda 3 aday var. Önceki toplantıda 3 görüşte vardı. Tayyip’e vermeyelim, İhsanoğlu ikinci Demirel diyenler oldu. Ayrıca bunlardan olmaz biz tarafsız kalalım görüşü de vardı. Ama o zaman adayların hepsi belli değildi. Şimdi adaylar belli. 19 Temmuz’da Saadet Partisi Genel Merkezimizde yeniden toplanacağız ve yol haritamızı belirleyeceğiz. Genel İdare Kurulu, il müfettişleri, il başkanları uzun bir toplantı yapacak. O toplantıdan 3 ihtimal çıkacak. Birincisi Tayyip beye destek verilir, ikincisi İhsanoğlu’na destek verilir, üçüncüsü ise ikisine de destek verilmez. 19 Temmuz’da bu belli olduktan sonra 20 Temmuz’da biz de kararımızı açıklayacağız. Eğer destek vereceksek boyuna posuna bakarak destek vermeyeceğiz. Bizim ilkelerimiz var. İlkelere göre karar vereceğiz. Cumhurbaşkanının doğru dürüst, kendi çıkarlarını milletin çıkarlarının arkasında bırakan, tamamen birleştirici birisi olması lazım. Biz de bir tarafa destek verebiliriz. Biz kendi çıkarlarımızı değil o toplantıdan çıkan kararlara uyarız. Orada yanlış bir karar alınsa da biz ona uyarız.

“HALK SEÇMEYECEK SEÇTİRTİLECEK!”

Bu seçim bizim dahil edilmediğimiz bir seçim. Cumhurbaşkanını halk seçecek deniyor ama burada halk seçmiyor, seçtirtiliyor. Halk seçmiş olsa tüm partilerden aday çıkartılabilmesi gerekir. Dar çerçeve içinde seçim yapacaklar.

BİZİM OYLARIMIZ ANAHTAR OLACAK

Saadet Partisi’nin Türkiye çapında yüzde 2,8, toplamda da 1 milyon 300 bin oyumuz var. İşin ilginç tarafı yüzde 2,8 bir anahtar gibi olacak. Prensiplerimize uygun olanı tercih ederiz. Ama tercih etmediğimizi de düşman ilan etmeyiz. Zaten siyasi mücadelemizi yapıyoruz.

“ÇATICI MISIN TAYYİPÇİ MİSİN? DİYORLAR”

Milleti kampa bölmek istiyorlar. Daha önce neydi? Tayyipçi misin, Ergenekoncu musun? Esadçı mısın, Tayyipçi misin? Paralelci misin, Tayyipçi misin? deniyordu. Şimdi de çatıcı mısın, Tayyipçi misin? deniyor. Biz orada yokuz.

“ÇATININ ADAYI KENDİ ADAYLARI DEĞİL”

Çatının adayı kendi adayları değil ki. Bir zamanlar Tayyip beyi getirenler, şimdi bu adayı getirip koydular. Kılıçdaroğlu ne zaman İhsanoğlu’yla tanıştı da aday gösterdi? Birileri adayınız bu dedi. Bunlar da sahip çıktı. 12 yıldır siyasette en başarısız olan muhalefetler bunlar işte. Başkalarının dediklerine göre hareket ediyorlar. Biz de orada olacakmışız! Biz orada olmayız ki, biz ne orada olur ne diğer tarafta oluruz. Biz Milli Görüşçüyüz.

Isparta’da geçmişte bir Erkan Mumcu vardı. Halk tanıyordu, kendisi de gelip, gidiyordu. Ama İhsanoğlu’nu Isparta kısa sürede nasıl tanıyacak bilemiyorum. Onu oylar gösterecek.

SEÇİM İKİNCİ TURA KALIR

Seçimde hava bozulmazsa, böyle giderse ikinci tura kalacağını düşünüyorum. Muhalefette güçlü. Vermeyecek olan da az değil. Bunun yanında BDP’de oy alacak. İkinci turda pazarlıklarla neticelenebilir.”

 

 

 

Bu haber 709 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...