450 kişi istihdam edilecek

12 Temmuz 2014 13:33

Türkiye’nin birçok ilinde çağrı merkezi bulunan bir GSM şirketi, Isparta’ya yatırıma hazırlanıyor. 450 kişinin istihdam edileceği çağrı merkezi için şirket yetkilileri Ramazan Bayramı sonrası Isparta’ya gelerek yer incelemesinde bulunacakları öğrenildi.

Türkiye’nin en büyük 3 GSM operatöründen biri Isparta’ya yatırıma hazırlanıyor. Şu anda birçok Büyükşehirde faaliyet gösteren şirket yeni yatırım için il arayışına geçti. Edinilen bilgilere göre şirket yatırım için 3 il belirledi. Isparta, Mersin ve doğuda bir il belirleyen şirket uzun süren araştırmasından sonra Isparta’ya yatırım yapmaya karar verdi.

ISPARTA CAZİP KILAN ÖĞRENCİ VE GENÇ NÜFUSU

Öte yandan yine edinilen bilgilere göre şirketin Isparta’yı tercih etmesindeki en büyük neden arasında öğrenci potansiyelinin yüksek olması ve genç nüfusun fazla olduğu ileri sürüldü. Türkiye genelindeki çağrı merkezlerinde genelde genç nüfusun istihdam edildiği ifade edildi.

450 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Diğer taraftan GSM şirketi tarafından hayata geçirilecek olan çağrı merkezinde 450 kişinin istihdam edileceği bildirildi. Bu kapsamda Ankara’da bulunan şirket yetkilileri geçtiğimiz günlerde İŞKUR’u arayarak Isparta’nın işgücü potansiyeli anlamında bazı bilgiler edindi. Verilen bilgilerin şirket yetkililerini memnun ettiği ve Ramazan Bayramı sonrası Isparta’ya gelerek yer incelemesinde bulunacakları ifade edildi.

BUNU KAÇIRMA ISPARTA

Bilindiği üzere daha önce Türk Telekom tarafından Isparta’ya 500 istihdamlı çağrı merkezi kurulması istenmiş hatta ilimizin bürokratları Ankara’da uzun süre temaslarda bulunmuştu. İlk etapta olumlu karar çıkmasına rağmen çağrı merkezinin Burdur’a kaydırılacağı haberi ile yıkılmıştık. Şimdi ise Isparta’ya GSM devi yatırım yapmaya hazırlanıyor. Bu yatırım için şirkete gereken her türlü imkân ve yardımın yapılması gerekiyor. Yoksa yine Isparta elindeki fırsatı tepebilir.

 

 

Bu haber 662 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...