"Vatandaş huzursuz, eğitimciler huzursuz”

14 Temmuz 2014 13:57

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi, Türk Eğitim-Sen Isparta Şube Başkanı Ali Balaban, ilimizdeki okul dönüşümleri hakkında yaptığı açıklamada, söz konusu uygulamanın mantığını anlamakta güçlük çektiklerini belirterek, “Eğitim çalışanlarının ve öğrencilerimizin rahatlatılması adına, okullarımızın Halk Eğitim Merkezi gibi git gel yapmaması adına, yetkililerin bu konuları bir kez daha düşünmelerini istirham ediyoruz” dedi.

Balaban’ın açıklaması şöyle: “Son günlerde ilimizde yapılan okul dönüşümleri hem bizleri, hem de vatandaşımızı oldukça rahatsız etmektedir.

Hükümetin eğitim politikasındaki hataların bedelini eğitim çalışanları ve öğrencilerimiz çekmektedir.

İlimizde yapılan okul dönüşümlerinin mantığını da anlamakta zorluk çekiyoruz.

Sanayi Endüstri Meslek Lisesi açılalı iki üç yıl oldu.1 kmilerisinde İMKB EML,1,5 kmileride de Isparta EML varken aşağı yukarı aynı bölümlerle Sanayi EML neden açıldı. Madem açıldı daha mezun bile vermeden neden kapatılıyor? Sanayi EML nin açılmasına onay verenler bugün rahat uyku uyuyabiliyorlar mı?

Gürkan Ticaret Lisesi ve Meryem Albayrak Ticaret Lisesi neden kapatılıp diğer Ticaret Lisesi ile birleştiriliyor.

Ticaret Meslek Lisesinin sanayiye taşınmasını onaylayan yöneticilerimizi sabahtan akşama kadar bir gün Mesleki Eğitim Merkezinde beklemeye davet ediyorum. Kereste fabrikalarının hizar sesleri arasında, sanayinin gürültülü ortamında ders yapılabilir mi görsünler.

Burada çıraklar haftada bir gün eğitim gördükleri için fazla bir rahatsızlık hissedilmiyordu. Haftanın beş günü o gürültülü ortamda ders yapacak çocukların yerine kendinizi koyunuz. Kararınızı ona göre veriniz.

Halk Eğitim Merkezi Gazi Lisesine taşınalı bir yıl olmadı. Onca masraf edildi, düzenleme yapıldı. Şimdi marş marş eski yerine diyorsunuz.

Bir okulun malzemelerinin taşınması, diğer okula kurulup monte edilmesi bu kadar kolay mı? Bir ev taşımak bile bu kadar kolay değil.

Devletin parasını bu kadar hovardaca harcamaya hakkınız var mı?

Eğitim yap boz tahtasına döndü. Böyle eğitim olmaz. Böyle düşüncesizce ileriyi göremeyen, plansız, programsız yönetim olmaz.

Bu kadar okul kapatılıp yeri değiştirilirken burada çalışanlar ne olacak o da ayrı bir  konu. O kadar öğretmen ve çalışan ne yapacak?

İlimizde eğitime gönül vermiş, okul yaptırmış veya ilimize değerli hizmetleri bulunmuş kişilerin isimleri bu okullardan silinirken Isparta Anadolu Öğretmen Lisesinin adı neden Başbakanın annesinin adı verilerek değiştirildi? Böyle bir düşünce eğitime katkı sağlayan hemşerilerimizi üzmez mi?

Bütün bunların cevabını sayın yöneticilerimiz vermesini istiyorum. Eğitimi bu hale biz getirmedik. Vatandaş huzursuz, eğitimciler huzursuz.

Eğitim çalışanlarının ve öğrencilerimizin rahatlatılması adına, okullarımızın Halk Eğitim Merkezi gibi git gel yapmaması adına, yetkililerin bu konuları bir kez daha düşünmelerini istirham ediyor, saygılar sunuyorum”.

Bu haber 641 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...