“Türkiye ve partim için göreve hazırım”

8 Ekim 2012 19:20

MHP Genel Başkan Adayı Müsavat Dervişoğlu, gerek Türkiye’nin gerekse partisi MHP’nin zor günler geçirdiğini belirterek; “İşte bunun için hem ülkeme hem partime hizmet  ederek onları düzlüğe çıkarma adına Genel Başkanlığa adayım” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Adayı Müsavat Dervişoğlu, dün Isparta teşkilatını ziyaret etti. Saat 14.00’te gerçekleştirilen ve  İl Başkanı İsa Yalçın tarafından oldukça samimi bir ortamda karşılanan Dervişoğlu, MHP’de mutlak bir taze kana ihtiyaç olduğunu ve MHP’nin de Türkiye gibi zor günler geçirdiğini belirtti.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin 4 Kasım’da yapacağı 10. Büyük kurultay öncesi adaylarda teşkilatları dolaşmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde Genel Başkanlığa aday olan Ahmet Çakar’ın ardından dün de Müsavat Dervişoğlu Isparta teşkilatını ziyaret etti.Dervişoğlu ziyaretinde İl Başkanı İsa Yalçın’a kardeşim diye hitap ederek, Isparta teşkilatının misafirperverliğinden ötürü teşekkür etti.Gerçekleştirilen ziyaretle ilgili olarak görüşlerini belirten MHP İl Başkanı İsa Yalçın, eski bir il başkanı olarak da Dervişoğlu’nu her zaman örnek aldığını belirterek, kongre sürecinin hayırlı olması temennisinde bulundu.Türkiye ile birlikte MHP’nin zor bir süreçten geçtiğini belirten Dervişoğlu, aday olma gereçlerini önemli dipnotlarla sıraladı. Teşkilatların Genel Başkan Bahçeli’yi desteklemelerine rağmen niçin bu yola çıktığını da şu sözlerle aktardı; “Sayın il başkanımız da bazı teşkilatlar gibi kongre sürecinde ihsası reylerinin Genel Başkan Devlet Bahçeli’den yana olacaklarını açıkladılar. Bu bir teşkilat terbiyesidir. Bu kongre sadece MHP teşkilatlarını değil, Türkiye’nin geleceğini de yakından ilgilendiren bir kongre olacaktır. Dış politikanın itibarsızlaştığı, savaş tehditlerinin bulunduğu, bölünme tehlikesinin yaşandığı, bir iç savaşın eşiğine geldiğimiz şu günlerde Türkiye kadar MHP’de zor bir süreçten geçiyor. Türkiye’nin bu halde olmasından dolayı genel başkanlığa aday oldum. Milletin MHP’den beklentileri olduğu için adayım. Yüzde 12-13’lerle avunacak, televizyonu açtığımızda MHP acaba barajı aşabilecek mi sorularının sürekli sorulduğu için adayım. Bizim rakibimiz sayın Bahçeli değil, Recep Tayyip Erdoğan ve onun partisidir. Biz sınırlı sorumlu bir kooperatifin başkanlığına aday olmuyoruz. Biz Türk Dünyasının liderliğine talip oluyoruz. Amacım Devlet Bahçeli’yi Cumhurbaşkanı şahsımı başkan görme arzusundan dolayı adayım.”dedi.

Bir takım teşkilatların genel merkezcilik yapmasını bir takım şahısların ise Koray Aydın’cılık yapmasını bir kutuplaşma olarak nitelendiren Dervişoğlu, amaçlarının kimseyi yıpratmak olmadığını belirtti. “Bizler ülkücüler olarak zaten yıllardır gölgesiz yerlerde gezerek güneşin kavurucu sıcağından yandık.”dedi. göreve gelmesi halinde başta yerel seçimler olmak MHP’nin önemli bir sıçrama yaparak ülkeyi iktidara taşıyacakları iddiasında bulunan Dervişoğlu, 4 Kasım’da yapılacak olan kongrede MHP’nin kazanacağını söyledi.

 

 

Bu haber 583 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...