“Osman Beye ‘Çılgın Türkleri’ okumasını tavsiye ediyorum”

15 Temmuz 2014 18:21

CHP İl Başkanı Şenol, AK Parti İl Başkanı Zabun’un “Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimi Kurtuluş Savaşı’ndan daha önemli” sözlerine sert tepki göstererek, “Bu saygısızlık ve utanç verici bir durum. Konuştuğu lafın nereye vardığını bilmiyor” dedi.

CHP İl Başkanı Vedat Şenol ile AK Parti İl Başkanı Osman Zabun arasındaki gerginlik tırmanarak devam ediyor. Şenol, son olarak Zabun’un “Cumhurbaşkanlığı seçimleri Kurtuluş Savaşı’ndan daha önemli” sözlerine tepki gösterdi. Açıklama yaparken çileden çıkan Şenol, “Osman Beyi anlamakta güçlük çekiyorum. Ya kendisi Kurtuluş Savaşı’nı bilmiyor ya da Kurtuluş Savaşı’nı Atatürk’le birlikte küçümsemek istiyor. Dünyada mazlum devletlerin işgalci devletlere karşı ilk bağımsızlık savaşıdır Kurtuluş Savaşı. Bütün dünya bu savaşı örnek almıştır. Osman Bey gitsin Afyon, Çanakkale, Kütahya ve Polatlı’yı incelesin. Kurtuluş Savaşı’nda neler yaşanmış araştırsın.

“UTANÇ VERİCİ BİR DURUM”

Sen bunlarla neyi karşılaştırıyorsun. Bu saygısızlık ve utanç verici bir durum. Osman Bey uluorta böyle konuşuyor. Ama konuştuğu lafın nereye vardığını bilmiyor. Aynen Başbakanın konuştuğu lafları örnek almış. Türk milletine ve Atatürk’e hakaret değil mi bu? Şehitlere saygısızlık değil mi? Osman Bey avukatlık eğitimini boşuna almış. Hiç Türklerin tarihini okumamış. Ben Çılgın Türkler kitabını okumasını tavsiye ederim. Ondan sonra çıksın Kurtuluş Savaşı’yla ilgili tekrar konuşsun” dedi.

“YOLSUZLUKTA DÜNYA LİDERİ!”

Öte yandan AK Parti Milletvekili Recep Özel’in de “Dünya Lideri seçtireceğiz” açıklamasına göndermede bulunan Şenol, “Kusura bakmasın. Neresi dünya lideri bu adamın? Bu ülkenin 90 yıldır tüm kazanımlarını satmak mı dünya liderliği? 50 milyar dolar özelleştirmeden gelen paraları çalıp, çırpmak mıdır dünya liderliği? Kendi fakir, gecekondu ailesinden gelen bir başbakanken dünyanın en zengin 5 liderinden biri olmak mı dünya liderliği? Kıbrıs savaşında barış içinde girip, ülkeye hiç taviz vermeyen bir Ecevit dururken, Erdoğan mı dünya lideri oluyor? Başkasına yalakalık yaparak, kendi ülkesindeki insanlara her türlü baskıyı şiddeti uygulamak, bir korku imparatorluğu yaratmak mı dünya liderliği? Recep Beyin ‘Dünya lideri seçiyoruz’ diye vatandaşla dalga geçmesini anlamış değilim” diye konuştu.

 

 

Bu haber 707 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...