Kapatılan belediyelerin taşınmazları için karar Mecliste

15 Temmuz 2014 18:22

Nüfusu 2000’in altında kaldığı için kapatılan 29 belde belediyesinin taşınır ve taşınmazlarına ilişkin Devir, Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu çalışmalarını tamamladı. Köylerin, “Taşınmazları bize bırakın” taleplerine ilişkin son kararı İl Genel Meclisi verecek.

6360 sayılı kanun gereğince tüzel kişilikleri kaldırılarak köye dönüştürülen 29 belde belediyesine ait taşınır ve taşınmazlarına ilişkin Valilik bünyesinde oluşturulan Devir, Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu çalışmalarını tamamladı.

LİSTE MECLİSE GELDİ

 Komisyon üyeleri beldelere giderek tek tek inceleme yaptı ve tespit edilen gayrimenkuller listelenerek İl Özel İdaresi’ne sunuldu.  İl Genel Meclisi’ne de gelen liste partilerin grup başkanlıklarına incelenmek üzere verildi.

KÖYLER KENDİLERİNE BIRAKILMASINI İSTİYOR

Paylaştırma Komisyonu’nun çalışmaları sırasında İl Özel İdaresine devredilen taşınmazlardan bazılarının ilgili köy tüzel kişiliklerince kendilerine devredilmesine ilişkin talepler de Meclis’te tartışıldı.

SON KARARI MECLİS VERECEK

Köy muhtarlıklarının ekonomik açıdan güçlendirilmesi, ortak ihtiyaçların giderilmesi amacıyla listede yer alan taşınmazların köy tüzel kişiliklerine devredilmesi hususunda son kararı İl Genel Meclisi verecek. O nedenle konu Plan Bütçe ve İmar Bayındırlık komisyonu tarafından incelenecek. Komisyon raporu doğrultusunda, taşınmazların paylaşımlarının Eylül ayındaki Meclis oturumlarında netlik kazanması bekleniyor.

 

Bu haber 690 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...