Yetkililere sesini duyuramayınca Evini boşalttı parkta yaşamaya karar verdi

15 Temmuz 2014 18:23

Han ailesi, evlerinin karşısında bulunan çocuk parkında uygunsuz davranışlarda bulunan ve burayı evleri gibi benimseyen vatandaşlardan duyduğu sıkıntıyı dile getirmek için Valilik önündeki parka yerleşmeye karar verdi. Baba Suat Han, 4 yıldır yetkili mercilere şikâyette bulunmasına rağmen hiçbir işlemin yapılmadığına dikkat çekti.

Muzaffer Türkeş Mahallesi'nde ikamet eden Han ailesi, evlerinin hemen karşısında bulunan çocuk parkını yaşam alanı olarak seçen kimselerden duyduğu rahatsızlığı yetkili kişiler tarafından giderilmeyince ailece Valilik önündeki park da yaşamaya karar verdi.

Sabah saatlerinde bir bavul dolu eşya ile Atatürk Anıtı'nın hemen yanı başındaki parka kurulan Han ailesi, seslerini duyuramamaktan dert yanıyor. Gazetecilere açıklamada bulunan Baba Suat Han, evlerinin karşısında 3-4 yıldan beri bir grup vatandaşın 7-8 minibüsle ilkbaharda gelip burada yatıp kalktıklarını belirterek, “İhtiyaçlarını burada gideriyorlar. Her pencereyi açtığımızda uygun olmayan şeyler görüyoruz. Mahalle muhtarına, Emniyete söylediğimiz halde burada vatandaşlara bir şey yapamayacaklarını buranın park olduğunu istedikleri gibi yaşayabileceklerini dile getirdiler. Ben de bu park bu şekilde kullanılıyorsa yatağımı yorganımı aldım ve burada yaşamaya karar verdim. Ben insanların bu şekilde evimin karşısında yaşamalarından huzursuzum. Çoluğumu çocuğumu sokağa salamıyorum.  Köpeğim var parkta gezdiremiyorum. Ben de onlar gibi aynı şekilde parkta yaşamaya geldim” diye konuştu.

“HACETİMİZİ DE BURADA GİDERİRİZ”

Kim olursa olsun bu şekilde parkta yaşam olmayacağını belirten Han, " Sabah 155'i aradım. Oradaki arkadaşlar bir şey yapılamayacağını söyledi. O halde bana da bir şey yapılamaz. Eylemimiz, parkımız boşaltılana kadar sürecek. Eğer oradaki park boşaltılmıyorsa buradaki park da boşaltılmayacak. Biz de hacetimizi burada gideririz. Şuraya mangalımızı kurarız. Kanunlar her yerde aynı değil mi? Ora da park bura da park.  Ben demokratik tepki eylemimi ortaya koyuyorum. Benim rahatsızlığım giderilmiyor. Ben de burada yaşamaya karar verdim" dedi. Ailenin üniversiteye hazırlanan kızları Ebru da “Dışarı çıktığımda eve dönerken oradan geçemiyorum. Otobüsten indiğimde annem beni arabayla alıyor. Bakmalar laf atmalar farklı şekilde hareketler olduğu için rahatsız oluyoruz. Burası da bir park o halde biz de burayı boşaltmıyoruz” dedi. Görenlerin ilginç bakışları altında süren eyleme Han ailesinin komşuları da destek verdi.  

 

 

Bu haber 737 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...